Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Nationella prov i matematik åk6

 Hej allihop!

På måndag, den 6e och onsdag, den 8e maj skriver eleverna de nationella delproven B-E i matematik. Dessa prov är de sista i raden nationella prov för årskurs 6.

Det övergripande temat för de skriftliga proven i år är 'rymden'.

Proven innehåller skriftliga uppgifter där vissa enbart ska räknas ut medan andra kräver mer utförliga svar och redovsiningar. Proven utformas på universitet och lärosäten runt om i landet av forskare och verskamma lärare i samarbete med Skolverket. De konstrueras med utgågnspunkt i grundskolans läroplan (LGR-11) och kursplanen för matematik mot kunskapskraven för åk6.

Som vi nämnt tidigare kan ni läsa mer om de nationella proven samt tillgå gamla prov via Skolverkets hemsida (länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster).

Måndag, 6 maj 2019 - delprov B och C

Eleverna startar klockan 9.00 och slutar skoldagen enligt schema. Proven pågår under hela skoldagen vilket innebär att alla ordinarie lektioner utgår.

Onsdag, 8 maj 2019 – delprov D och E

Eleverna startar klockan 8.15 (alltså ingen sovmorgon) och slutar enligt schema. Proven pågår fram till lunchen. Efter rasten fortsätter elevernas ordinarie lektioner. Klass 6B har således sin idrottslektion kl. 12.30 i vanlig ordning och behöver ha med sig idrottskläder. Klass 6As idrott utgår pga proven.

Då provsittningarna är långa är det bra om ni skickar med lite extra mellis i form av frukt eller en smörgås med bra pålägg samt en flaska vatten.

Eftersom vissa elever blir färdiga innan sina kamrater kan det vara bra att de har med sig en bra bok eller liknande att läsa medan de väntar. När den obligatoriska provtiden är slut tillåts elever som är färdiga lämna rummet.

Ha en fortsatt skön helg!

/Lotta

Redaktör:
Mattias Nyström

Publicerad:
söndag 5 maj 2019
Senast uppdaterad:
söndag 5 maj 2019