Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Åk6 Informationsbrev v.21-22

Yoga, IT och dansuppträdande!

Hej där hemma!

Vilken härlig vecka vi har haft!

Hela veckan har vi gjort yoga - både utomhus och nere i gamla idrottshallen. Eleverna visar stor uppskattning för passen och många upplever ett lugn och välbefinnande efteråt.

För övrigt har vi haft högläsning under våra SO-lektioner så att vi i samlad trupp tar in kunskaper och förståelse för Hinduismen. Nästa vecka kör vi vidare med samma upplägg runt Buddhismen och vi kommer att efter önskemål att fortsätta med yogan och även introducera meditation.

Under NO-lektionerna denna vecka har vi arbetat med instudering inför kommande slutprov i biologi. Provet flyttades till tisdag, den 28e maj pga. att ett flertal elever är borta på innebandycup i Finland till på måndag lunch.

På mattelektionerna har vi haft haft eftersnack och reflektioner runt de nationella proven. Vi har gjort lite repetitionsövningar i helklass och kommer att fortsätta med detta även nästa vecka.

I tisdags under eftermiddagslektionerna på matten hade vi bokat lektionstid i 'Österåkers Pedagogbuss'. Lärare Tomas pratade med barnen om beteendenormer efter digitaliseringen samt lät dem testa på programmering i Scratch. En mycket spännande och uppskattad lektion.

Under svenskan har vi arbetat i grupper med att skriva manus till ett tv-program - t.ex. ett nyhetsprogram, matlagningsprogram, debatt eller soffprogram. Eleverna fick i uppgift att dramatisera tv-programmet och sedan spela in. Några grupper har redan hunnit bli färdiga. Resterande elever har fram till måndag att göra färdigt. Det har varit intressant att observera processen från idé till inspelat tv-program och eleverna har dessutom fått träna ordentligt på att samarbeta.

I går hade eleverna i grupp 1 läsårets sista tekniklektion med inlämning av de tekniska ritningarna och modellerna. Eleverna i HKK bakade tårtor som även bjöds i lärarrummet till stor glädje. I musiken har det övats inför kommande skolavslutning den 12e juni.

Idag under förmiddagen avbröt vi våra 'elevens val-lektioner' för att besöka Hall 4 och titta på högstadieelevernas dansuppträdanden. Korridorerna fylldes av musik och glada tillrop. En härlig start på dagen!

I engelskan har vi under veckan rundat av kapitlet ’Explorers’ och gått vidare till terminens sista kapitel: ’Fighters’, Good Stuff p. 48-54. Vi fortsätter med detta även nästa vecka.

Hemläxor

Måndag 27/5 - Svenska: Inlämning av manuset och delning av tv-programmet till Isabelle.

Tisdag 28/5 - Slutprov biologi (Befruktning och Fortplantning).

Onsdag 29/5 - ingen läxa pga friluftsagen (se nedan)

Torsdag 30/5 - fortsätt instudering inför slutprov i religion (4 juni)

Fredag 31/5 - ingen läxa

Barnbytardag på måndag, 27e maj

På måndag morgon klockan 9.00 besöker båda klasserna högstadiet och kommer att spendera en timme tillsammans med en av nya mentorerna. Besöket pågår i ca. 1 timme. Vanliga lektioner fortsätter från klockan 10.00 och eleverna slutar skoldagen enligt ordinarie schema.

Friidrottsdag på onsdag, 29e maj

På onsdag är det friluftsdag med tema 'friidrott' nere på Österåkers Friidrottsarena. Idrottslärare Mårten Skalberg (marten.skalberg@osteraker.se) har lagt in en notis i vår kalender och vi lade även upp ett informationsblad här på bloggen tidigare i veckan (länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster).

Viktigt! För att underlätta kan eleverna själva ta sig till och från idrottsarenan. Dock behöver vi skriftligt tillstånd från er föräldrar för detta. Skicka därför med en lapp redan nu på måndag och lämna till respektive mentor.

Helgdag och klämdag torsdag 30 & fredag 31 maj

På torsdag och fredag är eleverna lediga & skolan är stängd.

 

Trevlig helg!

Lotta & Isabelle

Redaktör:
Mattias Nyström

Publicerad:
fredag 24 maj 2019
Senast uppdaterad:
fredag 24 maj 2019