Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Åk6 Informationsbrev v19 och v20

Hej hemmet!

Denna vecka har varit intensiv och produktiv med 4 nationella delprov i matematik samt avslut på vårt geografiarbete med inlämningar av broschyrerna om Europeiska länder. Jag tror att vi alla längtar efter helgen extra mycket denna vecka!

SO – geografi och religion

Denna vecka har eleverna arbetat vidare med sina broschyrer om Europas länder. Många elever är färdiga och har lämnat in jättefina arbeten. Resterande elever har fått tills på tisdag nästa vecka att slutföra uppgiften. Samma dag påbörjar vi även ett nytt SO-tema där vi kommer att utforska religionerna Hinduism och Buddhism. Nya temat sträcker sig fram till läsårsslutet och omfattar ett kunskapsprov på tisdag, den 4e juni. En temaöversikt med instuderingsfrågor och hänvisning till läromedel delas med eleverna nästa vecka.

NO – biologi (befruktning och fortplantning)

Vi har sedan en vecka tillbaka arbetat med temat ’befruktning och fortplantning’. Eleverna har fått temaöversikt, instuderingsfrågor och läromedel för temat och jobbar flitigt i båda klassrummen. Under nästa vecka kommer vi att titta närmare på pollinering och varför det är så viktigt för naturen och oss människor. Vi arbetar utifrån Naturskyddsföreningens material.

Matematik

Matematikens nationella prov är nu avklarade och rättningsarbetet & sambedömningen pågår för fullt. Nästa vecka kommer vi att titta tillbaka på utvalda uppgifter från de olika delproven. Under resten av terminen kommer eleverna att arbeta med repetition utifrån sina egna IUPn. Inga fler matematikprov detta läsår.

Teknik (grupp 1)

Teknikgrupp 1 jobbar vidare med sina tekniska ritningar och konstruktioner med sikte på deadline i vecka 21. Detta arbete avslutar teknikkursen för åk6.

Läxor och prov v19 – v20

Måndag, 13 maj

Inga läxor

Tisdag, 14 maj

SO – sista inlämningsdag för broschyren om Europas länder.

Onsdag, 15 maj

Svenska – Akrobat C Höst (blåa boken): Läs s. 138-144.Gör arbetsblad ’Skriva 11’, alla uppgifter på s. 42-45 (fast inte s. 46).

Torsdag, 16 maj

Engelska – glosförhör

Fredag, 17 maj

Inga läxor.

Kalender / skolinformation:

Vecka 20

Måndag, 13 maj – trivsel- och målenkäter (elever)

Tisdag, 14e maj – 6A hälsokontroll (vikt, längd, rygg).

Onsdag, 15e maj – besök från Världsnaturfondens lokala kontor i 5 afrikanska länder samt Indonesien och Filippinerna.

Vecka 21

Tisdag, 21 och onsdag 22 maj – bussen från Pedagogcentrum är på besök

Torsdag, 23 maj – teknikgrupp 1 lämnar in sina ritningar & modeller för bedömning.

Vecka 22

Måndag, 27 maj – NO prov (befruktning och fortplantning)

Tisdag, 28 maj – elevbytardagar för blivande åk 7 (besök på högstadiet med nya mentorerna)

Torsdag 30 och fredag 31 maj – Kristihimmelfärd & klämdag / ledigt

Vecka 23

Tisdag, 4 maj – religionsprov (Hinduism och Buddhism)

Onsdag, 5 juni – världsmiljödagen (möjligen utflykt med skräpplockning och picnic)

Torsdag 6 och fredag 7 juni – Sveriges nationaldag & klämdag / ledigt

Vecka 24

Tisdag, 11 juni – städdag (klassrumsrensning), BBQ-lunch och brännbollsturnering åk9 mot lärarna. Eleverna slutar 13.30 (Samtrans anpassad).

Onsdag, 12 juni – mentorsdag (8.15 – 12.30) och skolavslutning (kl. 12.30 – 13.30). Eleverna slutar 13.30 (Samtrans anpassad).

Torsdag, 13 juni – 21 augusti: SOMMARLOV

Torsdag, 22 augusti – upprop och skolstart åk7

 

Huvudlöss!

Sist men inte minst vill vi rapportera att en ny epidemi av huvudlöss har brutit ut. Vi har ett par bekräftade fall i årskurs 6 och ber därför att samtliga vårdnadshavare kammar och behandlar sina barn under helgen så att ägg och levande löss inte sprids vidare. Mer information om hur man går tillväga finns på 1177 (länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) samt hos apoteket.

 

Med futtiga 19 skoldagar kvar på läsåret får vi alla hjälpas åt att hålla motivatinen och fokuset uppe hos våra fina barn/elever. Vi är snart i mål!

Varma önskningar om en trevlig helg!

Lotta & Isabelle

Redaktör:
Mattias Nyström

Publicerad:
fredag 10 maj 2019
Senast uppdaterad:
fredag 10 maj 2019