En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev v.3

Hälften/dubbelt, årstider och steg för steg

Hej!

Första hela skolveckan för vårterminen har nu kommit till sitt slut. Sakta men säkert börjar barnen att landa i de nya grupperna.

Svenska:

Alla har fått göra nya namnlappar till sina lådor.

Vi har tittat på bokstavslandet och arbetat med bokstäverna K och Q.

Matematik:

Vi har tränat på dubbel och hälften så mycket. Vi har tillsammans laborerat med klossar på mattan och smågrupper. Vi läste en saga om hälften och dubbelt och avslutat med ett arbetsblad. Vi har mest haft fokus på dubbelt så myckt och kommer att fortsätta träna på det och även lägga fokus på hälften.

So/No:

Vi har pratat om de olika årstiderna. De har fått rita fyra olika träd och fyllt i hur de ser ut under olika delar av året. Barnen fick också i mindre grupper klippa ut olika bilder och klistra in dem under rätt årstid.

Bild:

Klassen haft en hel del bild denna veckan och arbetat med något som heter steg för steg.

Vi har ritat stort på tavlan steg för steg och samtliga i klassen har fått göra likadant. Från att bara vara olika former så förvandlas de sedan till att föreställa en figur. Mycket populärt och roligt! Därefter har det fått fylla på med egen bakgrund och färglagt.

EQ:

Vi har gått igenom Linnéas klassrumsregler samt Rydbos trivselregler och pratat ingående om vad de betyder.

Rydbos trivselregler hänger på tavlan i hallen för er att ta del av.

Våra regler är:

  • Nolltolerans mot all form av kränkningar som fysisk och psykiskt våld (som skojbråk, retas, utfrysning och digitalt) samt trakasserier.
  • Vi är respektfulla mot elever, vuxna, våra omgivningar och material.
  • Vi använder ett vårdat språk mot varandra utan tex svordomar och fula ord.
  • Vi respekterar arbetsro/matro i hela skolan. Därför går vi lugnt i korridoren, stör inte i klassrummet, samtalar lugnt i matsalen och tar det lugnt i omklädningsrummet.
  • Mobiltelefoner får inte störa arbetsron. Därför ska mobilerna lämnas in på morgonen för att sedan ges tillbaka vid hemgång.
  • Vi har hjälm på oss vid all form av åkning såsom cykel, stjärtlapp eller skridskor.
  • Vi kastar bara snöboll på det avgränsade området på skolgården och bara mot ringarna som har satts upp (inte mot varandra).
  • Vi tar hand om skolan och skolans material och ersätter det vi förstört eller tappat bort.
  • Vi respekterar skolgårdsgränserna.

 

Viktig information:

Nästa vecka ska vi iväg till ishallen i Åkersberga och åka skridskor. Torsdag den 23/1 kl.9.20-10.20 Vi äter lunch på skolan när vi kommer tillbaka. Har man inte skridskor så finns det att låna här. Glöm inte att ta med hjälm.

APT 3/2, fritids stänger kl 16.15

På fredagar börjar skoldagen alltid med fredagsfys, det en del av vår lektion och därmed obligatorisk. Se gärna till att era barn är ombytta och klara redan på morgonen när de kommer för att kunna vara ute ett tag.

Trevlig helg önskar vi på Linnéa

 

Redaktör:
Emil Hoas

Sakkunnig:
Anna Strand
Publicerad:
fredag 17 januari 2020
Senast uppdaterad:
fredag 17 januari 2020