En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev v. 10 & 11

Siffor, fem-kamrater, Alcatraz och handtvätt

Hej!

Nu har två veckor passerat sedan lovet och det har minst sagt varit två händelserika och annorlunda veckor på flera olika sätt.

Trots ett stort bortfall av elever så försöker vi hålla igång skolverksamheten precis som vanligt för de som är här. Vi kommer även senare idag komma ut med information för er som är hemma med era barn om hur ni kan fullfölja skolarbetet hemifrån denna vecka.

Svenska:

I svenskan har vi arbetat vidare med alfabetet. Vi har nu sett sista avsnittet ur Livet i bokstavslandet och tränat på bokstäverna J, D och Ö. Vi ljudar, tränar skrivriktning och letar ord som börjar på veckans bokstav. Nu har vi bara bokstaven X kvar!

I lyckostjärnan har vi arbetat klart med ytterligare ett kapitel där sista uppgiften var att försöka para ihop ordbilder som var stavade med stora eller små bokstäver.

Matematik:

Vi har haft extra stort fokus på matematik de senaste två veckorna. I matteboken har barnen tränat på siffrorna 5-8 och antalsuppfattning. Vi har haft mattestationer där barnen har fått spåra siffror i ris, skriva siffror på små whiteboards, forma siffror med hjälp av piprensare och träna på hur talet (5-8) kan delas upp.

Utöver det har vi tränat 5-kamrater med hjälp av olika lekar och praktiska övningar med klossar. Därefter har de fått flera räkneppgifter om fem-kamrater.

Vi har också ordnat räknehäften i olika svårighetsgrad till klassen som de han arbeta med när de blir färdiga med arbetet under lektionerna. Vi har också spelat interaktiva mattespel på smartboarden tillsammans.

GOTW:

Förrförra veckan grej handlade om Lego och dess grundare. Klassen fick i uppgift att rita något som de ville bygga i lego.

Förra veckan pratade vi om något så spännande som Alcatraz och den ökända gangsterbossen Al Capone. Vi avslutade med ett quiz med frågor om Alcatraz, jättekul!

Värdegrund:

Vi har tittat på två avsnitt från serien Ugglan och Kompisproblemet. Första avsnittet handlade om att säga förlåt på riktigt och det andra handlade om att våga säga nej. Efteråt har vi haft diskussioner i klassen om vad barnen har sett. I fredags började vi också läsa ur en bok som heter Så blir du en Superbjörn. Den innehåller sju olika historier och avsnittet vi läste handlade om att sprida glädje.

Engelska:

När barnen har varit och simmat i halvklass så har den andra gruppen fått göra en rituppgift där vi har tränat siffror och färger på engelska.

Förra veckan började vi att titta på en serie som heter Pick a Colour. Avsnittet handlade om hur man säger sitt namn och frågar hur någon mår. Vi har tränat på uttrycken ”Good morning”, ”My name is” och ”What’s your name”. De har fått skriva sina namn stort och fint på varsitt papper med texten My name is ovanför. De sitter i hallen utanför våra klassrum.

Annat:

Återigen har klassen haft handtvättskola och vi har pratat om varför det är så viktigt med god handhygien. I torsdags hade vi en väldigt bra och lång diskussion i klassen kring coronaviruset då barnen går och bär på både oro och tankar kring det. Vi fick igång ett väldigt bra samtal med klassen.

Barnen har som ni vet samlat in 10 stjärnor precis innan jullovet. Tanken är att vi ska åka iväg till Naturhistoriska Riksmuseet tillsammans som ett pris men så som läget ser ut just nu kommer vi att lägga det på is ett tag framöver.

Glöm ej att frånvaroanmäla era barn på dexter så att köket vet hur många barn som finns på plats.

Vi på Linnéa önskar er en fortsatt härlig vecka

 

Redaktör:
Emil Hoas

Sakkunnig:
Anna Strand
Publicerad:
måndag 16 mars 2020
Senast uppdaterad:
måndag 16 mars 2020