En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev v.38

Härlig vecka med mycket rörelse

 

Hej,

Ännu en vecka har gått och vi är snart inne i oktober. Skolarbetet löper på enligt planering och vi har även hunnit med ett besök i simhallen. Målet med besöket vara att simma 200m därav 50m ryggsim. Alla elever som var närvarande klarade det. Vi hann även med en hinderbana i vattnet och vi fick pröva att livrädda med livboj samt med docka. Det var helt enkelt en väldigt lyckad förmiddag i simhallen. Och tack Cicci (Lincolns mamma) för att du följde med. 

Skolarbetet denna vecka har i matematik bestått av ekvationer och prioriteringsregeln. I svenska har vi arbetat fortsatt arbeta med myter och sägner. Eleverna skapar egna bildspel utifrån myten Orfeus och Eurydike. 

Jag kommer denna vecka att dela ut läxan i pappersform då några elever inte har datorer som fungerar. Det är läxa i engelska b(text + glosor) samt i matematik (arbetsblad). Jag lägger även upp instruktioner i google classroom.

Som många av er säkert vet så slutade Oskar hos oss på Rydbo förra fredagen. Vi önskar honom lycka till i sin nya skola men kommer att saknar honom.

Många av eleverna är hungriga på förmiddagen, så skicka med en frukt, lite smörgås eller smoothie om ni har möjlighet. 

Vi kommer att köra fredagsfys ute på skolgården nu kl 13:00. Hela skolan kommer att samlas och dansa rydbodansen. 

Nästa vecka kommer jag att lägga ut tider för utvecklingssamtal, länk kommer via mail.

Onsdagar från nästa vecka fram till veckan efter höstlovet kommer Stefan (musikläraren) att ha klassen. Jag kommer inte att vara på plats dessa dagar. 

Nu önskar jag er en skön helg!

Redaktör:
Emil Hoas

Sakkunnig:
Anna Strand
Publicerad:
fredag 20 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 20 september 2019