En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev v. 37

Nu börjar vi med läxor

Hej

Denna vecka har vi forskat om ett djur. Eleverna fick välja ett vilt djur samt hur de vill redovisa. Genom denna uppgift kan jag bedöma elevernas språkliga färdigheter.

I NO har vi experimenterat, vi utförde två experiment och undersökte om våra hypoteser stämde. Vi arbetade här tillsammans med årskurs 4. 

I matematik har vi arbetat med algebra vilket även matematikläxan denna vecka består av. Jag har skapat en kurs i Google Classroom som eleverna har gått med i. Vill ni som förälder gå med i den är kurskoden en9f356.

I denna kurs hittar ni instruktioner för läxor. Ibland ska läxorna göras via en länk och ibland skickar jag hem arbetsblad. Inlämningsdatum samt instruktioner finner ni alltid i Google Classroom kurs ”Läxor ht 19”

Eleverna loggar in via drive med sina inloggningsuppgifter och sedan klicka på små rutorna uppe till höger och vidare till Google Classroom. Detta är inget nytt för elevernas vi arbetade i Google Classroom under årskurs 4. 

Nästa vecka på torsdag ska vi simma. Vi börjar skoldagen som vanligt 8:15 i klassrummet. Skicka gärna med en extra frukt eller smörgås samt något att dricka. VI äter lunch i skolan när vi kommer tillbaka. 

På föräldramötet pratade Fredrik Hansen, idrottsläraren, om att det varit flera konflikter under idrottslektionerna och att han vid flera tillfällen fått avbryta pga detta. Prata med ert barn om vikten att lyssna och respektera lärarens lektionsplaneringar. Ämnet idrott innehåller mycket mer än att vinna. Under detta år ska tex samarbetsförmåga bedömas samt förmågan att anpassa sig efter olika uppgifter och väder. 

I torsdags fick vi vår efterlängtade smartboard. Det är som en jättestor iPad. Jag ska nu sätta mig in i alla olika finesser för att kunna utveckla undervisningen på olika sätt. 

Läxa till 19/9 (instruktioner i Google Classroom)

Engelska -  hörförståelse

Matematik - algebra 

Svenska  - läsförståelse

 

Trevlig helg!

// Pia Söderberg

Redaktör:
Emil Hoas

Sakkunnig:
Anna Strand
Publicerad:
fredag 13 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 13 september 2019