En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckorna som varit

Härliga dagar i skogen

Hej på er!

Jag vill börja med ett av Fritidshemmens syfte enligt Lgr 11 kap 4:

Fritidshemmet ska ebjuda eleverna en meningsfull fritid, men utgångspunkt i elevernas behov, intressen och erfarenheter, samt utmanas till nya upptäckter.

Jag kommer att kalla eleverna för barnen. Hoppas det känns ok (;

Nu har vi kommit igång med barnens önskade veckoaktiviteter och det är såå roligt att flera av barnen väljer att stanna på fritids istället för att gå hem.

På fritidsgympan röstades det fram att vi skulle köra Borgen. Där fick barnen öva på att samarbeta då de fick fria händer att bygga upp sina Borgar tillsammans. De fick snackade ihop sig om hur de skulle erövra motståndarlaget och ta deras kon.

Friluftslivet i skogen har varit fantastiskt. Vi har haft riktigt tur med vädret varje gång. Vi började med att finna en egen lägerplats. Där har de bl.a fått utmana sig själva med att komma på hur de kan ordna ett skydd med hjälp av en pressenning. Vi har också använt spritköket och kokat och druckit varm choklad, te, stekt svamp som vi hittat och täljt med täljkniv. Nästa vecka i skogen ska vi lära oss mer om svampar och deras beståndsdelar och leta efter ätliga svampar.

Ps. Vet ni att svampar är varken växter eller djur!?

När vi har varit innomhus har vi lyssnat mycket på musik från olika årtal, testat att spela på olika instrument, målat, ritat och kollat på film.

Önskar er alla en fin helg!

/Sandra


Redaktör:
Emil Hoas

Sakkunnig:
Anna Strand
Publicerad:
torsdag 3 oktober 2019
Senast uppdaterad:
torsdag 3 oktober 2019