En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev v.8

Slime experiment, väderleksrapporter och temperaturer

Hej alla föräldrar!

Den här veckan har vi arbetat mycket i mattematchen och tränat på division, multiplikaiton och uppställningar när det gäller dessa. Jag ser bra resultat i kartlggningen från Mattematchen. Den här veckan landade vi på plats i 5 Sverige! Superkul!!

I No har vi lärt oss att förstå en väderleksrapport, lärt oss om Norr, Söder, Öst och Väst samt börjat lära oss om vad Nordvästlig vind till exepel betyder. Vi har även lärt oss att läsa av temperaturer och tagit reda på vad som krävs för att det meteorologiskt ska kunna kallas för vår, sommar, höst och vinter.
Efter lovet kommer vi att fortsätta vatten temat och lära oss om sjöar och hav inför vår utflykt till Skansen och Baltic Sea utställningen den 19/3.


Vi har experimenterat och gjort Slime! Vi använde vatten, potatismjöl, matolja, glitter och karamellfärg. Vi ska göra om detta efter lovet igen och testa olika sorters slime recept och prata om vad som sker när dessa ämnen blandas under värme.

Svenska, vi har gjort LegiLexi test igen och det är fantastiska resultat på klassen! Vi kommer fortsätta med läsläxan och jobba vidare med att förstå texter men WOW! VIlken skillnad mot höstens resultat!
Självklart får ni alla se utvecklingen vid utvecklingssamtalen. Har ni inte gått in och bokat tid än, gör gärna det så fort ni kan.

I engelskan har vi övat på att förstå och skriva kortare texter om oss själva. Det verkade svårt först men efter att man väl börjat blev det ett bra flyt för alla.

De som vill får såklart jobba i Mattematchen under lovet, dock inget jag kräver. Man får mer än gärna läsa valfri bok under lovet :) Det finns flera böcker att lyssna på i ILT. Det är bara att söka, lyssna och läsa.

 

Hoppas alla får ett fantastiskt lov! // Linda & Sandra

Redaktör:
Emil Hoas

Sakkunnig:
Anna Strand
Publicerad:
fredag 21 februari 2020
Senast uppdaterad:
fredag 21 februari 2020