En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev v.11

Utvecklingssamtal

Hej alla föräldrar!
Den här veckan har vi haft utvecklingssamtal och nu har nästan alla haft sina samtal. Detta har inneburit att Sandra har gått in och haft lektionerna med era barn.

I svenskan har era barn jobbat med läsförståelse där vi haft arbetsblad med olika bilder och texter som ska matchas. Här har vi tränat på att lägga märke till detaljer då vissa bilder ser lika ut och man måste hitta vad som skiljer dem åt och vad som faktiskt står i texten. Att snabbläsa och stressa igenom uppgiften gynnar ingen.
Detta kommer vi att fortsätta med under kommande vecka. Texterna kommer att bli längre och vi kommer att öka variationen av texterna.

Just nu arbetar vi med hur människan påverkar naturen och vårt fokusområde är vattnet eftersom vi ska iväg till Skansen och se deras utställning. Vi såg på en dokumentärfilm om havet och hur plasten som vi människor släppt ut där påverkar djurlivet och de människorna som bor runtomkring de mest plastskadade områden i världen.

Samtidigt har vi börjat lära oss om hur kartor ser ut och vad de olika symbolerna och färgerna betyder. Vi har även lärt oss om våra väderstreck och varför det är viktigt att kunna dessa. Nästa vecka ska vi fortsätta detta genom att lära oss om världskartan och våra kontinenter.

I matten har vi fortsatt med uppställningar fast med lite större tal och arbetat i mattematchen med addition, subtraktion, multiplikation och division med större tal.

På grund av utvecklingssamtalen så har veckans läxor blivit släpandes. Därför gavs engelska läxan och läsläxan ut i fredags. Vi gick igenom engelska ihop och översatte texten ihop i helklass. De elever som ville fick göra den i skolan med stöd från mig. Andra ville hellre göra den hemma och arbeta med matten. Läsläxan v.11 var att läsa kap.4 och ringa in de Verb man hittade i texten. Kommer samma ord upp fler gånger så räcker det att man ringat in det 1 gång.

Förutom detta så har vi lagt ett extra fokus på hygien och hur man tvättar händerna rätt. 5 sekunder under vattnet utan tvål gör knappast till eller från. Därför sitter stödlappar upp vid handfaten så att era barn kan titta på dem och bli påminda dagligen.

V.12 Läxor
16/3 Kap 5 plus frågor.
19/3 Engelska arbetsblad.
Båda läxorna lämnas in efter en vecka. Mån-Mån, Tors-Tors.

 

V.12
Under vecka 12 kommer vi att ha kängurumatte vecka och vi kommer även att jobba med Pi dagen som var igår den 14/3. Vi kommer alltså att lägga mycket fokus på matte under veckan. den 19/3 kommer hela skolan att delta i kängurumatte tävlingen.

Hoppas ni haft en bra helg och lyckats hålla er friska :) // Linda & Sandra

Redaktör:
Emil Hoas

Sakkunnig:
Anna Strand
Publicerad:
söndag 15 mars 2020
Senast uppdaterad:
söndag 15 mars 2020