En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 11

Hej!

Ännu en vecka har passerat och den härliga vårsolen har kommit fram!

Svenska
I svenskan har vi skrivit berättelser och arbetat vidre med ordklasser. Eleverna har också tillsammans i helklass formulerat och hjälpa till att skriva ett brev med önskningar om hur vår skolgård kan förändras till det bättre.

Matematik
I matematiken har vi fortsatt arbeta med bråk. Vi har arbetat i matteboken och i grupper. Eleverna har också fått egna whiteboards där de fått lösa problem och tal som jag presenterat. Vi har också börjat jobba med geometri, figurer och vinklar.

⭐️ Vi har betat av vårt första nationella prov i matematik och wow vad alla presterade! Jag kan gott säga att nervositeten bland eleverna släppt en hel del efter att ha gjort det första provet!

So
I so har vi arbetat med rättigheter och skyldigheter. Eleverna har arbetat i grupper om 4. I grupperna har de fått ett papper med olika rättigheter som varje människa bör ha. De har läst på och fått diskutera med varnadra vad som är mest viktigt för en människa. jag har gett instruktioner som t.ex. plocka bort fyra lappar m.m. Tillslut har eleverna haft tre lappar kvar framför sig som de insåg vara de allra viktigaste. Sedan har vi diskuterat kring det. Väldigt givande diskussioner både i grupp och i helklass!

Vi har haft gotd om den internaionella kvinnodagen där vi fick lära oss massor om hur det sett ut tidigare för kvinnor i världen och varför vi firar den 8 mars och hur vi fortfarande kämpar för kvinnors rätt. Väldigt givande diskussioner och fina tankar från eleverna.

No
I veckan har vi arbetat med rymden. vi har fokuserat på vår galax och vilka planeter vi har, storlek, ordning, liv på planeter m.m. Eleverna tycker att det är jätteintressant !

Engelska
Eleverna har arbetat i Champ, där har vi övat på läsning och skrivning.

Läxor

Från och med nästa vecka kommer vi skicka med matteläxa och engelska glosor varannan vecka och varannan vecka endast matteläxa.

Engelska glosor mån - fre

Matteläxa mån - fre

Övrigt

Nedan bifogar jag en text som vår rektor Anna Strand publicerat på den gemensamma bloggen.

Stort tack för samarbete denna mycket speciella period!

Vi är medvetna om att både vi och andra instanser överöser er med information just nu, men för oss som skola känns det viktigt att hålla er uppdaterade med både det kommunen går ut med och som vi behöver förhålla oss till - men även kring det som vi som skola arbetar med lokalt.

  • Samtliga kommunens förskolor och skolor har förstärkt städning under denna period, med särskilt fokus på att förhindra smittspridning.
  • Vi arbetar även dagligen med extra avtorkning av ytor som får många händer på sig under dagen och framförallt handtvätt, handtvätt, handtvätt.
  • Vi tar också (som gått ut i tidigare mail) det säkra före det osäkra och ber även er att göra så; även den (vuxen som barn) som uppvisar lindriga symtom är hemma .

Jag och pedagogerna har under denna period å ena sidan fått önskemål om att stänga förskola och skola, och å andra sidan diskuterat med enskilda föräldrar om bedömning av "lindriga symtom". Vi förstår å ena sidan att man är orolig över spridning och å andra sidan att det skapar följdproblem att inte kunna gå till arbetet. Dock önskar jag en respekt för pedagogernas bedöming just nu - även i fall där du inte håller med.

Vårt uppdrag är att agera och informera i enlighet med de riktlinjer vi får till oss, och göra det vi kan både i det lilla och det stora.

Tack igen för att vi alla tar ett gemensamt ansvar i att göra det vi kan för att förhindra smittspridning!

Ha en fortsatt fin eftermiddag!

Anna Strand, rektor


Jag önskar er alla en trevlig helg!


Redaktör:
Emil Hoas

Sakkunnig:
Anna Strand
Publicerad:
fredag 13 mars 2020
Senast uppdaterad:
fredag 13 mars 2020