En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev v 6

String-art, flygplansrace och Kalaha

 

Den här veckan har vi börjat med ett nytt skapandeprojekt, "String-art". Många av er kommer säkert att få se vackra skapelser av trä, spikar och garn.

Vi har satt up vår stora tavla som vi målade tillsammans, den sitter i ett av de små rummen på vårt fritids. Annars är det många olika aktiviteter som pågår. Barnen ritar, spelar Kalaha, spelar pingis och leker. Stämningen är god och alla verkar ha saker de gillar att göra.

Igår gick den efterlängtade pappersplanstävlingen av stapeln. Det var jämnt mellan de tre flygplanen som låg i topp. Även designen bedömdes. Alla deltog med gott humör och glada tillrop till kompisarna - vilka härliga ungar ni har.

All fritidspersona på skolan genomgår just nu Skolverkets Webbutbildning "Undervisning i Fritidshem". Vi läser, tittar på filmklipp och diskuterar. Den första delen har handlat om att inventera elevernas intressen, vilket vi har gjort på lite olika sätt på respektive avdelning, bl a genom enkäter till elever och föräldrar. Vi tycker att utbildningen är intressant och den kommer förhoppningsvis att inspirera oss till en ännu bättre fritidsverksamhet för era barn.

Ha en trevlig helg så tar vi nya friska tag nästa vecka.

Hälsningar Fredrik och Karin :)

 

Redaktör:
Emil Hoas

Sakkunnig:
Anna Strand
Publicerad:
fredag 7 februari 2020
Senast uppdaterad:
fredag 7 februari 2020