En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 7

Hart

Vänliga veckan i Åk 2

Under vänliga veckan har vi lagt extra fokus på hur vi är mot varandra och om att vänlighet och skratt smittar av sig till omgivningen.

Svenska
Den här veckan har eleverna fått bekanta sig med homonymer. Det är fantastiskt roligt att gå på homonymjakt och fundera över ordens betydelse! Homonymer är ord som uttalas likadant, och ibland stavas likadant, men som betyder olika saker.

Matte
Vi har startat kapitlet om volym och även arbetat praktiskt med att jämföra volym i olika behållare.

 

SO
Innan klassrådet i tisdags gick vi igenom hur ett möte går till och vi pratade om ordförandens och sekreterarens roll. Vi passade även på att repetera hur det går till att rösta och vad majoritet är för något.

Några kunskapskrav som vi berört den här veckan och kommer arbeta vidare med är:
Eleven kan beskriva hur naturen och miljön kan påverka var människor bor och arbetar.
Eleven kan ange några orsaker till att människor flyttar från en plats till en annan och ge exempel på vad en flytt kan innebära för barn och familjer.
Eleven beskriver hur olika handlingar i vardagen kan påverka miljön och ger utifrån detta förslag på hur man kan bidra till hållbar utveckling.
Barnen har läst om vad en stad är och de har funderat över vad de själva tycker ska finnas i en stad. Vi kommer fortsätta att jämföra staden/tätorten med landsbyggden.

NO
Eleverna har fått sortera djur och växter efter, för dem, viktiga egenskaper. Under veckan som kommer ska de få redovisa hur de har sorterat och varför.

Läxor vecka 8

Läsläxa Simsalabim kapitel 10 samt svara på frågan om vad du får veta om Aram.
Mattepapper: addition med växling

Viktiga datum

Vecka 9: Sportlov

Redaktör:
Emil Hoas

Sakkunnig:
Anna Strand
Publicerad:
söndag 16 februari 2020
Senast uppdaterad:
söndag 16 februari 2020