En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 4

Skridskor, Läxor och APT

Vädrets makter låter avsluta vecka fyra med ett strålande vårväder(?) och det känns som att era barn är fulla av energi! Tänk vad solen gör med oss.

Även denna vecka har kantats av sjukdom och personalbortfall vilket har lett till att vi har haft vikarier hela veckan. I och med att våra vikarier är kända för klassen så fungerar det smidigt både på lektionstid och på fritids.

Besöket på ishallen blev lyckat och det var fler som tyckte att det kändes som att de endast åkt ett par minuter när det var dags att kliva av isen. Om ni hade trötta barn igår kväll kan det bero på att bussen från ishallen var försenad och att vi valde gå en rask promenad till Åkersberga station.

Svenska
Den här veckan har klassen arbetat med alfabetisk ordning och stavningsregler för sj-ljud. Vi har tränat på mjuka och hårda vokaler och det vore bra om ni kollar av era barn ibland så att de sitter. Sj-ljudet stavas oftast sj före hårda vokaler och sk före mjuka vokaler.

Hårda vokaler: AOUÅ
Mjuka vokaler: EIYÄÖ

Svenskaläxa denna vecka blir att lära sig skriva ord med stj-stavning.
Stjärna, stjärt, stjälk, stjälpa, stjäla

Matte
Under veckan har vi avslutat kapitlet om att mäta längd och höjd och nästa vecka kommer vi jobba med volym i liter och deciliter.

Teknik
På tekniken har barnen fått sortera och klassificera olika tekniska föremål. Detta gjorde de på ipadarna och fick då även en lektioner i pages.

Veckan som kommer

Vecka 5

Måndag:

Tisdag: Idrott

Onsdag: Idrott

Torsdag: Stavningsläxa, Nomp

Fredag:

Viktiga datum

3 mars APT, fritids stänger 16:15

Vecka 9 sportlov

Redaktör:
Emil Hoas

Sakkunnig:
Anna Strand
Publicerad:
fredag 24 januari 2020
Senast uppdaterad:
fredag 24 januari 2020