En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Rapport från oss på förskolan och skolan efter en lite annorlunda vecka.

Hej förälder i Rydbo

Vilken vecka vi har haft!

Som jag nämnt tidigare arbetar vi på alla nivåer för att förhålla oss till nuläget samt förbereda oss för olika scenarios. Kommunen centralt har ett team som fortsätter att arbeta med att följa utvecklingen, se över nuläget samt mobiliserar för beredskap framöver. Detta sker i kontinuerlig kontakt med oss ute i verksamheterna, och vi agerar och informerar så fort vi kan i enlighet med det vi får till oss.

Här kommer lite nulägesinfo från oss i Rydbo denna vackra fredag;

Handtvätt; är det något detta gett så är det noggrant handtvättande barn. Det är så härligt att se dem stå och nynna på handtvättssånger och löddra om händerna.

Städning; Äntligen har vi fått en väl fungerande städning! Utöver den välbehövliga storstädning som genomfördes under sportlovet ser vi att det gnos och skuras ordentligt i våra lokaler! Särskilt denna period känns det oerhört befriande att veta. Och nu har vi dessutom ökat på städningen ur ett smittskyddsperspektiv.

Småkrassliga barn; Vi vet att ni är många som just nu är hemma med barn som annars skulle varit på förskola och skola och som bara uppvisar lindriga symtom. Och vi vet att det kan bli tufft att få vardagen att gå ihop grund av det. TACK igen till alla som väljer att ta ansvar trots detta. Det är så oerhört värdefullt att vi hjälps åt just nu!

Personal; Självklart är vi lika försiktiga med oss vuxna, och vi stannar också hemma vid lindriga symtom. Det gör att vi inte är full personalstyrka, och det gör att vi behöver organisera om oss vissa dagar - dock alltid med barnens bästa som utgångspunkt.

Besök i förskolan eller skolan; Vi har tidigare gått ut med att vi önskar att man hör av sig innan man besöker förskolan eller skolan. Detta då alla tillfällen eller lektioner inte lämpar sig för besök. Just nu kommer vi dock inte att ta emot besök alls, även detta för att begränsa smitta. (Givetvis hämtar och lämnar man barn precis som vanligt - sunt förnuft kombinerat med försiktighet råder).

...och konstigt men härligt nog pågår det i allt detta ständigt och outtröttligt utbildning på både förskola och skola  

- I årskurs 1 bygger man en stad där man sen kommer att lära sig mer om trafikregler.

- I årskurs 3 har man precis börjat med Nationella prov och den allra värsta nervositeten har släppt.

- På Röda huset på förskolan har man läser man om Petter och hans 4 getter.

- På Gläntan inreder man ett inspirerande bibliotek.

- I förskoleklass har eleverna fått ett brev med en rymdskeppsutmaning och har en rymdskeppsutställning.

- med mera med mera med mera

Det är så fint att titt som tätt bli påmind om att verksamhet pågår genom att titta in i klassrum och avdelningar eller genom de olika medier vi delar med oss till varandra på förskolan och skolan

Ha en härlig helg säger Anna och alla grymma pedagoger i Rydbo!

Redaktör:
Emil Hoas

Sakkunnig:
Anna Strand
Publicerad:
fredag 13 mars 2020
Senast uppdaterad:
fredag 13 mars 2020