En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Inför veckan i Rydbo

Här kommer lite inför-veckan-info denna vackra men blåsiga söndag!

Hoppas att ni får möjlighet att njuta av tid tillsammans med den lilla familjen, och att ni förhoppningsvis fått er en glimt av solen som äntligen tittat fram :)

Eftersom det är mycket att förhålla sig till och mycket logistik att få ihop inför veckan kommer det lite information veckan redan idag, trots söndag;

Samma förhållningssätt som förra veckan

Kommande vecka är det samma förhållningssätt som tidigare; barn (och vuxna) även med lindriga symtom är hemma. Utöver det vill vi att man är helt symtomfri i två dagar innan man kommer tillbaka till oss, detta enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Utifrån det kommer vi också att fortsätta att kontakta er föräldrar på samma sätt som förra veckan om symtom uppstår under dagen hos oss på förskolan eller skolan.

Kommunikation och information på förskolan och skolan

I morgon bitti/förmiddag kommer vi att träffas i konstellationer på både förskola och skola för att stämma av inför veckan tillsammans. Efter det kommer vi ut med mer information, men maila mig mer än gärna om det uppstår frågor längs vägen!

Tillgänglig undervisning för elever som är hemma

På skolsidan arbetar lärarna från F-klass och upp till åk 5 med att möjliggöra för eleverna att tillgodogöra sig undervisning i hemmen, både i form av tydlig och konkret planering men även i form av digitala verktyg. Mer information kommer, och det kommer såklart att se olika ut för olika årskurser.

Pi dag och mattevecka

Idag är det Pi-dagen (14/3) som vi årligen låter oss inspireras av till en mattevecka på skolan. Likt 6-åriga Alexander i Talang i fredags kommer eleverna bland annat att få plugga in decimaler på pi (väl värt en googling om man inte såg det i fredags) och även gissa antal pärlor i en burk. Och såklart prata matematik på längden och på tvären! :)

Njut vidare av helgen som är kvar!

Anna och gänget i Rydbo


Redaktör:
Emil Hoas

Sakkunnig:
Anna Strand
Publicerad:
söndag 15 mars 2020
Senast uppdaterad:
söndag 15 mars 2020