En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Information från RydboSkogsbacke

Hej förälder!

Hoppas att ni haft en fin påsktid! I och med att vi kommer igång som vanligt efter påsklovet kommer här lite information, påminnelser och förtydliganden.

Lindriga symtom gäller fortfarande; Det är av största vikt att vi fortsatt arbetar för att begränsa smittspridning och vi är därmed hemma från arbetet, skolan eller förskolan vid lindriga symtom på förkylning, som tex snuva, hosta, halsont.

Pollen - Då pollensäsongen är igång är det många som har lindriga symtom men misstänker att det kan vara pollenallergi. Om du tror att ditt barn har symtom oå grund av det är rekommendationen (från Folkhälsomyndigheten) att man tar sin allergimedicin, och om besvären mildras är det sannolikt allergi och man kan gå till förskolan/skolan. Rådgör gärna med elevhälsans medicinska insats för att vara på den säkra sidan.

Avslutning på förskola/skola

Skolavslutning/andra ceremoniella inslag:

1. Skolavslutning och andra ceremoniella inslag sker inom ordinarie klassorganisation/på respektive avdelning. Då säkerställs rekommendationen maximalt 50 personer samtidigt.

2. Endast elever och medarbetare på plats under ceremoniella inslag. Vårdnadshavare och övriga som vill fira/uppmärksamma elever i samband med skolavslutning får arrangera det på hemmaplan.

Vi återkommer framöver avseende hur vi i Rydbo gör med våra avslutningsfiranden.

Sommarförskola/sommarfritids

I sommar kommer vi att hålla stängt i Rydbo under vecka 28-31. De som är i behov av omsorg dessa veckor kommer att hänvisas till förskola/fritidshem centralt i kommunen. Det är ännu inte bestämt vilka enheter som är aktuella. Vi kommer inom kort ut med frågeformulär (fritids) önskemål i Tempus (förskola) och kommer detta år, som ju är lite annorlunda, att ha en lite kortare svarstid då vi behöver planera sommaren tillsammans med de andra förskolorna och fritidshemmen med lite annorlunda förutsättningar just i år.

Vi planerar för kommande läsår för både förskola och skola och kommer inom kort att kunna komma ut med information till dig som vårdnadshavare.

Blivande F-klass På grund av rådande läge kommer vi inte att ha möjlighet för blivande F-klass att besöka skolan, och vi återkommer med hur vi lägger upp det så att eleverna ska få en bild av hur det är att gå i F-klass i Rydbo ändå :)

Vistelsetider förskola/fritidshem Vi vill påminna dig smo förälder att fylla i ditt barns vistelsetider för förskola i Tempus samt meddelar personalen på fritids i god tid.Detta då vi är kort om personal och vill göra en så bra organisation som möjligt.

Då det är kort om personal ändrar vi ibland om bland avdelningarna. Ditt barn eller delar av personalen kan byta avdelning under dagen och vi hoppas på förståelse kring det.

Ha en fin vecka säger Anna och gänget

Redaktör:
Emil Hoas

Sakkunnig:
Anna Strand
Publicerad:
måndag 20 april 2020
Senast uppdaterad:
måndag 20 april 2020