En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vår skola

Röllingbyskolan är en helt nystartad kommunal F-9-skola i Österåkers kommun med plats för 350 elever.

Skolan ligger centralt i Åkersberga vid Röllingby nära kommunikationer, vid fina grönområden och med närheten till flera idrottsanläggningar och motionsspår. Skolan har ljusa och funktionella lokaler som är byggda kring en grön atriumgård. Invid skolan bygger kommunen en helt ny friidrottsanläggning av SM-klass som blir klar under hösten 2017. Tidigare hade friskolan Prolympia verksamhet i lokalerna.

Röllingbyskolan arbetar för att skapa en trygg miljö med respekt för individen. Vi vill vara en skola för alla, oavsett förutsättningar.

Värdegrund

Röllingbyskolans värdegrund bygger på följande grundstenar till en trygg och lärande miljö:

  • Gemenskap och tillhörighet
  • Rutiner, regler och tydlighet
  • Humor och glädje

Röllingbyskolans regler

  • Vi är rädda om varandra och skolans miljö
  • Vi respekterar och lyssnar på varandra
  • Rökning är inte tillåten på skolans område
  • Vi kommer i tid

Vi har mobilförbud i klassrummen.

Specialidrott, idrott och hälsa

På Röllingbyskolan satsar vi extra på ämnet idrott och hälsa. Här vill vi ha pulshöjande aktiviteter varje dag, eftersom vi anser att det bidrar till goda förutsättningar att uppfylla kunskapsmålen.

Röllingbyskolan erbjuder läsåret 2017/2018 möjlighet att utöva specialidrott två gånger i veckan för elever i årskurserna 7-9.

Vi samarbetar med föreningar inom fotboll, golf, dans och ridning. Vi erbjuder också racketspel samt innebandy i egen regi.

Surfplatta/dator i skolarbetet

Alla elever från och med årskurs 7 kommer att erbjudas att med avtal låna Ipad eller Chromebook som används för skolarbete. Elevens surfplatta eller dator blir dennes arbetsredskap, vilket innebär att eleven ska se till att den är fulladdad inför skoldagen. Det innebär också att datorn/surfplattan ska låsas in vid tillfällen då eleven inte har uppsyn över den.

Under höstterminen 2017 kommer eleverna endast att använda surfplatta/dator i vissa ämnen och vid vissa tillfällen till dess vi har ett hållbart system för eleverna att arbeta med.

Redaktör:
Stefan Larsson

Sakkunnig:
Anna Zaar
Senast uppdaterad:
onsdag 23 augusti 2017