Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev vecka 40

Bokstaven Dd, Ny ramsa om en röd sidensjal, Eldsprutande Drakar, Rimlekar, Skördevecka i matsalen med potatistema, Potatisskola med tipsrunda, Lekar, lekar,lekar........

Hej därhemma!

En ny vecka lider mot sitt slut och hösten har verkligen gjort sitt intåg! Träden är så vackra! Vi har tittat på bilder och pratat om hösten och vad som händer i naturen då. Barnen är väldigt duktiga och vet mycket om denna härliga årstid, från varför löven blir gula till svampar och varför en del fåglar flyttar! Denna vecka har vi firat två nyblivna 6-åringar, Beatrice och Fred! Grattis till dem. Vi har som sagt haft skördefest i skolan med potatistema....alla maträtter som serverats under veckan har innehållit potatis på något sett. I matsalen har det varit en utställning av rotfrukter. Vi fick till och med pizza till mellanmål en dag - potatis pizza! Supergott tyckte de flesta. I torsadgs läste vi lite fakta om potatisen och efteråt gjorde vi en "tipsrunda" tillsammans om potatisen! Och kan ni tänka er de fick 9 rätt av 10!!!! Mycket imponerande!!

SVENSKA

Vi fortsätter att rimma. Hitta på egna nonsensrim och hitta "riktiga" rim. Vi använder figurer, bilder och sagor. Den boken vi läser på lugna stunden nu är "Jag heter Rosalie" och handlar om en flicka som ska börja i förskoleklass och allt om att hitta nya kompisar och även "förlora" en bästis. Det kan blir en del spännande disskussioner om kompisar och relationer. I ramsboken sitter veckans ramsa. Det är någon som springer i en backe med en röd siden sjal :)

SKAPANDE

Eldsprutande drakar har skapats, de hänger i byggrummet/samlingsrummet. Vi har tittat på drakar och dinosaurier! Finns det drakar på riktigt?? Finns det dinosurier?

IDROTT

Eftersom Lotta är på semester så hoppade Jacob in och tog över för Lotta. Han är idrottslärare i de äldre årskurserna. De lekte två roliga lekar med honom. De lekte "Katten och Musen", en form av kullek och avslutade med "Skattjakten". Fråga gärna era barn hur de gick till.

MATEMATIK

Vi arbetar på med talraden 1-10 och talbilden. Vi har även pratat om perspektiv. Barnen fick en bild på en lekpark fotat uppifrån. De fick små gubbar att placera ut på olika ställen i parken, ganska svår uppgift! Vi har spelat bingo två och två, det var mycket uppskattat. Det var inte riktigt alla som var med men vi kommer spela flera gånger. Utmärkt sätt att träna talbilden på och att känna igen siffror.

Med detta veckobrev vill vi önska er en trevlig helg

Kicki och Jessica

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
fredag 4 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 4 oktober 2019