Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev v. 42

Handmotorik, idrott och Fågel Fenix.

Hallå där hemma i höstrusket. Det har verkligen varit en regnig vecka som satt garderoben på prov. Men de flesta har haft bra galonkläder på sig och lekt för fulla muggar med sand och vatten. Under veckan har även övre skolgården asfalteratsvilket gjorde att vi mest fick hålla oss på baksidan av huset. Men det har gått så bra och både barnen och vi pedagoger har haft kul med att titta på hur det går till när man lägger asfalt.

Svenska

Vi har jobbat med bokstaven Ff denna vecka. Med en ny Majavisa om Förgätmigej, ny ramsa om Fågeln Fenix och även jobbat i ABC-boken. Vi har jobbat med handmotorik i Läslekshäftet.

Matematik

Den här veckan har vi spelat spel för att träna upp taluppfattning och turtagning. Vi har även färglagt bubblor som ska representera antal barn i klassen.

Skapande

Vi har skapat Fredsduvor på bokstaven Ff. Det blev till att träna att klippa med sax och vika silkespapper. Inte alltid så lätt som man kan tro. Men nu sitter det en hel flock vackra fåglar i fönstren.

Idrott

I måndags hade vi idrott där barnen fick prova en hinderbana. Så kul.

Övrigt

Tisdag nästa vecka ska vi ha fadderträff. Barnen kommer då få sina faddergrupper och sitta en stund och namnge gruppen och göra en plansch.

På onsdag är det gosedjursträff. Man får då ta med ett gosedjur som vi ska visa för klassen och så har vi lite fest tillsammans.

Vi saknar fortfarande reresentanter från denna klass till Föräldrarådet. Det vore bra om vi kunde få en eller två som går på dessa möten så klassen har någon som kan vara med och påverka och ta del av information. Annars får ni söka information hos andra föräldrar i övriga klasser.

Ha nu en trevlig helg.

Jessica & Kicki

 

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
fredag 18 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 18 oktober 2019