Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev v. 36

Idrott, ramsa, nya böcker och årets första Upp till bevis!

Hej alla föräldrar!

Här kommer en liten veckorapport om vad somhänt i skolan den senaste tiden! I måndags hade de sin första idrottslektion med Lotta, deras blivande idrottslärare i åk 1. De behövde inte byta om denna gång utan de satt och pratade lite. Lotta berättade om hur man ska göra i en idrossal, vad man får göra och inte. De avslutade lektionen med en lek. Det var en typ av kullek: "Snövit och de sju dvärgarna" hette den. Nästa idrottstillfälle är på måndag den 16/9. Då blir det , om vädret tillåter, uteidrott. De ska gå upp i skogen och leka lekar. Barnen kommer alltså ha idrott varannan vecka, jämna veckor. Kläder som är bra att ha när de är inne i gympasalen är; T-shirt, shorts eller mjukisbyxor/tights och inneskor! Det är ok att duscha om de vill men absolut inget tvång.

I tisdags tittade vi på en film som handlade om hur man är när man är en juste kompis. Den handlade om att inte skylla på någon annan utan stå för det man gör! Vi pratade också om "Den Gyllene Regeln"! Fråga era barn hur den är! Om de ej kommer ihåg sitter den på en dörr ute i hallen.

På onsdagar har vi skapardag och det hade vi denna onsdag också! Barnen ritade av sina händer, som färglades och klipptes ur. De ska sedan sättas upp på väggen! När det var klart fick de ett litet arbetshäfte som kallas för Läslekshäftet. Där i tränas bl a handmotorik, bra träning inför skrivandet av bokstäver.

Dagarna rinner iväg och rätt som det var var det torsdag och dags för en ny bok till barnen. Det var en ABC-bok. I den skrivs det bokstäver och till varje bokstav finns att antal uppgifter som varieras för att bokstavsarbetet ska bli så omväxlande för barnen.Det kan tillexempel vara en ordfläta, rebus, ringa in rätt bokstav, leta ord, bokstavslabyrint eller hemliga meddelanden.

Inte nog med att det fick en skrivbok, vi delade även ut en mattebok!! Toppen, tyckte barnen. Vi gjorde en enkel uppgift tillsammans som handlade om sortering. Mycket duktiga:):).

Idag, fredag, var det "Upp till bevis" för första gången! I måndags fick de en ramsa med rörelser till "Hockey pucken" heter ramsan och den har vi tränat på hela veckan. Och idag fick de alltså klara den helt själva! Det gjorde de galant! I deras Ramshäften som de fått har de nu ritat in bilder till ramsan och även klistrat in den. De som ville fick prova att skriva den själv.

Glöm ej att det är föräldrarmöte på onsdag, 11/9 kl: 18.30.

Det sitter en lista i hallen med tider där ni som tycker att ni har något mer vi behöver veta om ert barn!

Med detta önskar vi er en

Trevlig Helg

Kicki och Jessica

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
fredag 6 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 6 september 2019