Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 37

Alfabetsarbete, Majavisor och ett härligt färäldramöte.

Först vill vi tacka för ett trevligt föräldramöte. Kul för att så många kunde komma. För er som inte hade möjlighet att komma ska vi göra en liten sammanställning av vad som togs upp. Denna mailar vi till er.

Svenska

Nu har vi äntligen börja med bokstavsarbetet och bokstaven Aa. Barnen har fått jobba i ABC-boken, lärt sig en Majavisa om en Ask, visat sina färdigheter med veckans ramsa och hört om Ida och Olas resa till Bokstavslandet där de träffade Aporna Apansson

Matematik

Vi jobbar just nu med mönster och pratar mycket om vad det är. De är väldigt kluriga och kommer med många kloka ideéer. Vi har jobbat både i matteboken och praktiskt med detta.

Skapande

Denna vecka har vi skapat vackra Ananaser med hjälp av oljepastellkritor och vattenfärg. De sitter i hallen för er att beundra. Vi passade även på att smaka på olika former av Ananas. Färsk, torkad, konserverad och juice. Sedan röstade vi fram den populäraste formen som blev den torkade. Det var visst den som påminde mest om godis.

I Jagboken är nu också barnens familjer, det vill säga ni, förevigade. De kämpade alla väldigt bra med detta. Och bilderna blev så fina.

Övrig information

Måndag 16/9 idrott, ute om vädret tillåter. Glöm inte inneskor när det blir dags för idrott inomhus.

Ha nu en härlig helg!

Jessica & Kicki

 

 

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
fredag 13 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 13 september 2019