Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 35

Första skolveckan är nu avklarad och det har varit väldigt roligt att se hur duktiga era barn är. Hur snabbt de lärt sig alla sina nya platser, nya regler mm.

Hej där hemma!

Sommaren bara rullar på och det är så härligt! Det blir lite varmt på skolgården så det blir mycket vattendrickande, vilket är bra! Passar på att påminna om en namnad mugg att ha på hyllan.

I måndags fick barnen brainstorma lite om vad de tror att de ska få lära sig under året här i förskoleklass. Vi har satt upp planschen på köksdörren där alla tankar står och i slutet av nästa termin kollar vi om de har lärt sig allt som står där.

I tisdags delade vi in barnen i halvklasser och de fick hitta på namn till sina grupper sedan röstades ett namn fram. Allt i sann demokratisk anda. Gruppnamnen blev "Snabba planeten gruppen" och "Vänner gruppen". Fråga ert barn vilken grupp de tillhör. När det var gjort fick de ett Mandala häfte! Det häftet plockas fram när dagens arbetsuppgift är avklarad.

På onsdagar kommer vi att ha skapande och denna onsdag gjordes fina namnpannband. Dessa hade vi på oss när i gick till matsalen, bra för mattanterna. de är dessutom bra när vi får vikarier.

Vi har tittat på symbolerna för skolans kompis regler.

Dessa regler är:

* Kom och var med

* Säga snälla saker och ha en trevlig röst

* Lyssna

* Hjälpa

* Dela med sig /låna ut

Barnen fick välja en regel att rita till! Svårt tyckte barnen, men de löste uppgiften galant. De sitter uppsatta inne i samlingsrummet! gå gärna in och titta, de är så fina!

Det blir mycket rita så här i början av läsåret så idag fredag har de ritat sina självporträtt i akvarellmåleri. dvs vi har använt akvarellpennor. De kommer att sättas upp ovanför de gröna lådorna i hallen. De är helt underbara.

Lite information:

Det har redan börjat gå löss på skolan så kolla och luskamma era barn redan nu så vi får stopp på eländet. Dessutom är det avlusningsgagar på alla skolor i Österåker, helgen den 13-15/9!

Föräldrarmöte onsdagen den 25/9 klockan 18.30! Vi träffas i matsalen med lite information från b la rektor, sedan fortsätter vi i respektive klassrum.

Vi kommer att erbjuda "lära känna samtal" för er som känner att ni behöver. Vi kommer att sätta upp tider där ni kan anmäla er. Dessa samtal är enbart till för att ni föräldrar ska kunna förmedla om det är något ni tror att vi behöver veta om erat barn. Det handlar alltså inte om att vi pedagoger ska berätta om hur det går i skolan. Detta tar vi i vår på utvecklingssamtalet.

Det är fotografering på onsdag den 25/9 för barnen!

En liten påminnelse:

Frukten bör ligga i en burk eller påse med förnamnet tydligt skrivet på! Det är barnen som ska dela ut burkarna:)

Med detta första hembrev vill vi önska er en

Trevlig Helg:) 

 

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
fredag 30 augusti 2019
Senast uppdaterad:
fredag 30 augusti 2019