Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 41

Mönsterarmband

Hej alla läsare

Idrott

Vi började veckan med idrottslektion. Lotta hade byggt upp en rolig hinderbana som var väldigt uppskattad. Dusch och ombyte gick bra och hoppas att alla fick med sig alla kläder hem!

Svenska

Veckans bokstav Dd har vi tränat på i ABC-boken, åt vilket håll ska nu det lilla d vara? En bra tips från Ingegärd var att tänka lilla b som bagaren med en mage och lilla d som en dragare som drar någonting.

Veckans ramsa: Dinkel i dunkel i doja heter en grön papegoja förevigades i Rim och ramsboken

Skapande

Vi har skapat fina drakar, alla elever är riktiga konstnärer!

Värdegrundsarbete

Vi har berättat om skolans likabehandlingsplan och att den finns för att alla elever ska må bra och vara trygga i skolan. Vi kom in på många svåra ord som demokrati och integritet. Samt att olikhet är någonting bra och alla får vara som de är. Vi läste en saga i boken Värdegrundsagor, fråga gärna era barn vad den handlade om. Nästa vecka kommer trygghetsrådet att börja gå runt i klasserna och presentera sig, samt berätta om sitt arbete. Mia är en del av trygghetsrådet på skolan.

Matematik

Vi har gått tillbaka och arbetar nu med mönster efter kartläggningen. Vi visade på olika mönster på tavlan för att få förståelse för att mönster kan se olika ut och att regeln för mönster är upprepning. Därefter gjorde vi egna mönsterarmband som eleverna sedan dokumenterade i matematikboken.

Information kommande vecka

Arbetet med att förbereda för asfaltering är i full gång och på måndag nästa vecka börjar själva asfalteringen och då kommer hela övre skolgården vara avstängd. Vår ingång kommer under arbetet att vara på baksidan genom vår altandörr.

Vi önskar er en trevlig helg!

Mia och Ingegärd

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
fredag 11 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 11 oktober 2019