Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 37

Bygge

Hej igen!

Ännu en vecka har gått i rasande fart.

Tack alla ni som hade möjlighet att komma på föräldramötet. Vi skickar lite anteckningar om vad vi tog upp till de som inte hade möjlighet att vara med. Leonoras pappa Henrik och Gunnars mamma Elin erbjöd sig att vara klassrepresentant i föräldrarådet.

Svenska

Alla har fått berätta om vad de heter och vad deras namn betyder. En del vågade gå fram själva och en del hjälpte vi, väldigt intressant att alla namn har en betydelse. De har också fått rita sin familj i "Jag-boken".

Natur

Vi har pratat om hösten, hur årstiden förändras , vad som händer med alla djur och blommor och att det blir kallare och regnigare. Vi skapade fina paraplyer som sitter uppsatta på fönstret i klassrummet, kom gärna in och titta när ni lämnar eller hämtar era barn.

Läsa, skriva räknagarantin

Nu har vi kört igång med kartläggningen. Alla barn har suttit i blandade grupper med FB och samtalat om en händelse de har varit med om och att skapa olika mönster. Jättekul att se vad de redan kan.

Idrott

På idrotten lekte de en kullek som hette Snövit. Fråga era barn vad den handlade om. Nästa gång det är idrott är måndagen den 23/9

Övrigt:

  • Stora Avlusningsdagen infaller i helgen. Kamma håret på era barn så slipper vi de otrevliga djuren.
  • Det är fortfarande barn som saknar regnkläder och stövlar. Se till att alltid ha en uppsättning på skolan, vi är ute i alla väder flera gånger om dagen.
  • Vi önskar att samla in 50:-/barn som vi kan använda till något kul vi gör med era barn senare under läsåret. Lämna oss kontanter eftersom vi inte har möjlighet att ta emot pengar på något annat sätt.

Hoppas att ni får en riktigt trevlig helg önskar

Mia och Ingegärd

 

 

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
fredag 13 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 13 september 2019