Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev

Vecka 41

Infomötet

Vi vill tacka alla som var på mötet i tisdags. Det blev ett bra möte med många bra frågor.

Skolgård

På grund av bygget av en ny skolgård så kommer hela den övre skolgården att vara avstängd kommande vecka, från och med 14 oktober. På måndag kommer vi att släppa in eleverna från baksidan, den långsida som vetter mot gräsmattan. Det kommer att innebära störningsmoment i vår vardag men vi tror att detta är det minst dåliga alternativet. Vi hoppas att det kommer att gå undan med renoveringen och det som är sagt i dagsläget är att den övre skolgården kommer att vara helt avstängd i en vecka. Vi får ta det som det kommer, och vi hoppas att alla har överseende med detta.

Ämnesgenomgång

Svenska

Eleverna har arbetat med återberättande texter och fått lära sig hur en tidningsartikel är uppbyggd. Vi har berört ämnesspecifika ord såsom rubrik, ingress och brödtext, samt diskuterat olika språkliga drag som kan användas för att väcka en läsares intresse. Eleverna har läst varandra texter och jobbat med kamratbedömningar. Under kommande vecka så kommer vi att arbeta med att jämföra digitala och fysiska tidningar och titta likheter och skillnader.

 

NO

Vi arbetar vi med kroppen sedan skolstart och har läst och undersökt en hel del om matspjälkning. I vårt arbete om kroppen har vi börjat lära oss ögat och örat olika delar som eleverna ska redovisar i google presentation i slutet av arbetet.


Engelska

Fokus under veckan har legat på läsförståelse. Vi arbetar huvudsakligen digitalt med siten https://readtheory.org/teaching/myStudentslänk till annan webbplats. Programmet känner av elevernas förkunskaper och i och med att eleverna utvecklas så ställs de inför svårare uppgifter och texter. Eleverna loggar in med sina Google-konton, och kan således arbeta även hemma med detta.


SO

Vi har under veckan genomfört ett prov på arbetsområdet Norden och kommer under kommande vecka börja att arbeta med arbetsområdet Europa.

 

Matematik

Då vår matematikansvarige lärare är sjuk så får vi lov att återkomma med lägesrapport och planering till det att hon åter är på plats.

 

 

 

Läxor

Onsdag 16 oktober

Engelska: Läxförhör engelska glosor. Eleverna har fått glosorna på fysiska papper, och de finns även att finna på Glosor.eu, under “Magic chapter 3”. Vi har under veckan löst inlogginsproblem men om det fortsatt är någon som inte kommer in så prova i först lösenordet Sommar19, och om inte detta fungerar så återkoppla till mig!


Fredag 11 oktober

Svenska: Läxa i läsförståelse delas ut


Fredag 18 oktober

Svenska: Läxa i läsförståelse ska lämnas in.
Ha en fortsatt fin vecka.

 

Vänligen Joakim

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
torsdag 10 oktober 2019
Senast uppdaterad:
torsdag 10 oktober 2019