Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 38/39

Hej!

Här kommer ett något försenat veckobrev. Det har varit tekniskt strul, igen, men nu hoppas jag verkligen att det ska vara slut med alla tekniska problem.

Påta

Spänningen var stor och det var nog många som hade lite fjjärillar i magen, men oj så lyckat Påta blev. På lite drygt ett dygn så hann vi med väldigt mycket och jag förstår om eleverna var trötta när de kom hem på fredagen. Eleverna badade, bastade, paddlade kanot, tände eld med tändstål, täljde, spelade spel, busade, och mycket mycket annat. Samarbetsviljan var god och det var verkligen kul att se hur de hjälpte varandra och hur roligt de hade tillsammans. Mycket lyckat!

Vaccination

Den 9 oktober påbörjar Maria, skolsköterskan, vaccinationerna av HPV. Det är viktigt att snarast lämna in blanketterna angående detta oavsett om ditt barn ska vaccineras eller ej!

Läxor

Torsdag 19/9

Matematik: Du ska ha räknat uppgifterna på s.19-22.

Tisdag 24/9

SO: Du ska titta på Geografens testamente: Norden avsnitt 5-9. Titta på arbetsbladen till respektive avsnitt innan du tittar. Dessa finns att hitta under respekive till höger under "Ladda ner" och finns även att få utskrivna av mig i klassrummet. Frågorna behöver inte besvaras skriftligt utan är till som hjälp för att veta vad som du ska titta efter i avsnittet.

Länk till Geografens testamente: Norden avsnitt fem

https://urskola.se/Produkter/173272-Geografens-testamente-Norden-Nordkalottenlänk till annan webbplats

Onsdag 25/9.

Engelska: Glosor. Du ska använda glosor.eu och träna på glosorna i övningen Magic chapter 2. Dessutom ska du lägga upp dina egna fem glosor från förra veckan som en egen övning. Den här övningen kommer du under terminen att fortsätta fylla på och skapa en egen glosbok anpassad utifrån dina behov och intressen.

Eleverna har i skolan gjort en inloggning som de kan använda även hemma. Eftersom användarnamnen är sökbara för alla som är medlemmar på sidan så fick eleverna själva, med vissa förbehåll, välja sina användarnamn. Har eleverna glömt sina användaruppgifter så går det att återställa lösenordet på glosor.eu.

Övrigt att komma ihåg!

Måndag 23/9
12:30 Fotografering

Tisdag 8/10
18:00 Informationsmöte inför årskurs 6

 

Vänligen Joakim

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
onsdag 18 september 2019
Senast uppdaterad:
onsdag 18 september 2019