Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev V39

Friidrottsdag
Vi hade onekligen tur med vädret på vår friidrottsdag nere på den nybyggda friidrottsarenan. Allt gick enligt plan och många skratt och personliga rekord gav oss en mycket lyckad dag!

Vaccinationer
Ni som fortfarande inte lämnat in vaccinationsblanketten för HPV-vaccinet, vänligen gör detta snarast. Det gäller oavsett om ert barn ska vaccineras eller ej.

Läxor i engelska
Vi kommer fortsättningsvis att använda oss av glosor.eu för våra glosläxor i engelska och det är därför väldigt viktigt att alla elever kan logga in på sina konton. Det har varit vissa problem med inloggningarna nu första veckan vi använt hemsidan, men jag tror och hoppas att vi har löst alla inloggningsproblem till nästa glosläxa. Jag kommer att ha korta enskilda samtal med alla elever där jag diskuterar engelskämnet och kommer då även att säkerställa att alla kommer åt sina konton.

På hemsidan kan eleverna dels träna på glosorna digitalt och dels skriva ut dem för att träna på ett mer traditionellt sätt. Utskrifter får alla elever som vill ha det i skolan.

Tanken är dessutom att eleverna ska skapa en egen gloslista på hemsidan där de fyller i ord som de undrar över, inte förstår eller bara vill träna lite extra på. På så vis kommer alla elever att skapa en individuellt anpassad ordbank utifrån sina egna språkbehov. Utifrån principen många bäckar små så hoppas vi att det blir en ganska ordentlig ordlista tillslut.

Den här veckan är det ingen läxa i engelska.

Säkra varje unge
Workshop om nätattityder för eleverna 13.30-14.30 onsdagen den 9/10. Detta innebär att eleverna den här dagen slutar en timme senare än vanligt.


 

Läxor och kom ihåg

Fredag 27 september

Svenska: Läxa i läsförståelse delas ut.


Torsdag 3 oktober

Matematik: Du ska ha räknat fram till sidan 24. (5A 5C)

Matematik: Du ska ha räknat fram till sidan 23. (5B)

 

Fredag 4 oktober

Svenska: Läxa i läsförståelse lämnas in.

 

Tisdag 8 oktober

18:00 Informationsmöte inför årskurs 6

 

Onsdag 9 oktober

“Säkra varje unge”.


SO-prov vecka 41
Information om provet och övningsfrågor finns redan nu att finna på Google Classroom, Norden 5C. Exakt dag för provet sätts vecka 40. Nu i veckan kommer vi att se till att alla elever har tillgång till rätt kurs på Google Classroom och att alla har den information som de behöver inför provet! All information finns även att få i vanligt traditionellt pappersformat på skolan, och alla elever kommer att få tillgång till detta.

 

Ha en fortsätt härlig och fin vecka!

Vänligen Joakim

 

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
torsdag 26 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 27 september 2019