Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Information vecka 40

Hej,
Vi hade onekligen tur med vädret på vår friidrottsdag nere på den nybyggda friidrottsarenan, och allt gick enligt plan. Många skratt och många personliga rekord gav oss en mycket lyckad dag.

Matematik
Matematikböckerna vi har i år 5 heter Prima formula. Böcker har nu kommit i en ny upplaga. När vi beställde den nya upplagan upptäckte vi att den stämmer inte alls överens med den gamla vilket innebär att vi inte kan använda nya upplagan i år. En del föräldrar har funderingar kring varför eleverna inte kan ta hem en matematikbok och det beror på ett par orsaker. Dels räcker det inte till var och en och dels har vi tidigare har haft problem med att vi inte får tillbaka böckerna. Istället använder vi google classroom. Där finns alla uppgifter eleverna behöver. Flera elever föredrar att använda dator istället för bok. Några använder böckerna. Det finns alltid tillgång till båda i skolan. Om någon elev verkligen vill ha uppgifterna på papper med sig hem så löser vi det.

So-prov
Fredagen den 11 oktober är det prov i So. Mer information hittar ni på classroom och i pappersform som eleverna fått hem i onsdags.

Informationsmöte
Varmt välkomna till informationsmöte!
Ni träffar rektor och oss mentorer som berättar om vad som händer i årskurs 6 och ni får möjlighet ställa frågor och även att prata med andra föräldrar.
Tid: Tisdag den 8 oktober 18.00 i skolrestaurangen.
Vi bjuder på fika så anmäl dig till mig om du kommer.

Svenska och engelska
Ingen läxa denna vecka eftersom eleverna behöver träna till so-provet.

Läxor

Fredag 4 oktober
Inlämning av svenska läxan

Torsdag 3 oktober
Matte: Klar med alla sidor fram till och med sidan 24.

Tisdag 8 oktober
18:00 Informationsmöte inför årskurs 6.

Torsdag 10 oktober
Matte: Klar med diagnosuppgifterna.

Fredagen 11 oktober
SO: Prov

Torsdagen 17 oktober
Matte: Klar med diagnosuppgifterna.

Trevlig helg!
Terza

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
torsdag 3 oktober 2019
Senast uppdaterad:
torsdag 3 oktober 2019