Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 41

Skolgården, skolämnen och läxor

Infomötet
Vi vill tacka alla som var på mötet i tisdags. Det blev ett bra möte med många bra frågor.


Skolgård
På grund av bygget av en ny skolgård så kommer hela den övre skolgården att vara avstängd kommande vecka, from. 14 oktober. På måndag kommer vi att släppa in eleverna från baksidan, den långsida som vetter mot gräsmattan. Det kommer att innebära störningsmoment i vår vardag men vi tror att detta är det minst dåliga alternativet. Vi hoppas att det kommer att gå fort med renoveringen och det som är sagt i dagsläget är att den övre skolgården kommer att vara helt avstängd en vecka. Vi får ta det som det kommer, och vi hoppas att alla har överseende med detta.


Ämnen

Svenska
Eleverna har arbetat med återberättande texter och fått lära sig hur en tidningsartikel är uppbyggd. Vi har berört ämnesspecifika ord som till exempel rubrik, ingress och brödtext samt olika språkliga drag som kan användas för att väcka en läsares intresse. Fortsättningsvis kommer vi att arbeta med att jämföra digitala och fysiska tidningar, och titta likheter och skillnader.


NO
Vi har arbetat vi med kroppen sedan skolstart och har läst och undersökt en hel del om matspjälkning. I vårt arbete om kroppen har vi börjat lära oss ögat och örat olika delar som eleverna ska redovisar i google presentation i slutet av arbetet.


Engelska
Fokus under veckan har legat på läsförståelse. Vi arbetar huvudsakligen digitalt med siten https://readtheory.org/teaching/myStudentslänk till annan webbplats. Programmet känner av elevernas förkunskaper och i och med att eleverna utvecklas så ställs de inför svårare uppgifter och texter. Eleverna loggar in med sina Google-konton, och kan således arbeta även hemma med detta.


SO
Vi har under veckan genomfört ett prov på arbetsområdet Norden och kommer under kommande vecka börja att arbeta med arbetsområdet Europa.


Matematik
Den här veckan har vi börjat med kapitel 2 i boken. Kapitlet handlar om bråk, procent och decimaltal. Jag upplever att många av eleverna tycker det är väldigt roligt vilket jag också tycker.


Läxor

Torsdag 17 oktober
Engelska: Läxförhör engelska glosor. Eleverna har fått dessa på fysiska papper, och de finns även på Glosor.eu, under “Magic chapter 3”. Vi har gått igenom allas lösenord och användarnamn i skolan, men om det fortsatt är någon som inte kommer in så prova i först lösenordet Sommar19, och om inte detta fungerar får ni återkomma till mig.

 

Fredag 18 oktober
Svenska: Läxa i läsförståelse delas ut

 

Torsdag 24 oktober
Svenska: Läxa i läsförståelse ska lämnas in.


Trevlig helg önskar

Kristine

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
lördag 12 oktober 2019
Senast uppdaterad:
lördag 12 oktober 2019