Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 39

Friidrottsdag, vaccinationer, kontaktuppgifter samt läxor.

Friidrottsdag

Vi hade onekligen tur med vädret på vår friidrottsdag nere på den nybyggda friidrottsarenan, och allt gick enligt plan. Många skratt och många personliga rekord gav oss en mycket lyckad dag.

Vaccinationer

Ni som fortfarande inte lämnat in vaccinationsblanketten för HPV-vaccinet, vänligen gör detta snarast. Det gäller oavsett om ert barn ska vaccineras eller ej.

Kontaktuppgifter

Ni som fortfarande inte lämnat in kontaktuppgifter, vänligen gör detta snarast.

Läxor i engelska

Vi kommer fortsättningsvis att använda oss av glosor.eu för våra glosläxor i engelska och det är därför väldigt viktigt att alla elever kan logga in på sina konton. Det har varit vissa problem med detta första veckan vi använt hemsidan, men vi tror och hoppas att vi har löst alla inloggningsproblem till nästa glosläxa. Joakim kommer att ha korta enskilda samtal med alla elever där de diskuterar engelskämnet och kommer då även att säkerställa att alla kommer åt sina konton.

På hemsidan kan eleverna dels träna på glosorna digitalt och dels skriva ut dem för att träna på ett mer traditionellt sätt. Utskrifter får alla elever som vill ha det i skolan.

Tanken är dessutom att eleverna ska skapa en egen gloslista på hemsidan där de fyller i ord som de undrar över, inte förstår eller bara vill träna lite extra på. På så vis kommer alla elever att skapa en individuellt anpassad ordbank utifrån sina egna språkbehov. Utifrån principen många bäckar små så hoppas vi att det blir en ganska ordentlig ordlista tillslut.

Den här veckan är det ingen läxa i engelska.

Säkra varje unge

Föreläsning om nätattityder för eleverna 13.30-14.30 onsdagen den 9/10. Idrottslektionen utgår denna dag.


Läxor och kom ihåg

Fredag 27 september

Svenska: Läxa i läsförståelse ska lämnas in.

Svenska: Läxa i läsförståelse delas ut.


Torsdag 3 oktober

Matematik: Du ska ha räknat fram till sidan 24.


Tisdag 8 oktober

18:00 Informationsmöte inför årskurs 6


Onsdag 9 oktober

“Säkra varje unge”.


SO-prov vecka 41. Information om provet och övningsfrågor finns redan nu att finna på Google Classroom, Norden 5A. Exakt dag för provet sätts vecka 40. Nu i veckan kommer vi att se till att alla elever har tillgång till rätt kurs på Google Classroom och att alla har den information som de behöver inför provet! All information finns även att få i vanligt traditionellt pappersformat på skolan, och alla elever kommer att få tillgång till detta.


Trevlig helg

Kristine

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
torsdag 26 september 2019
Senast uppdaterad:
torsdag 26 september 2019