Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev v35

En härlig första skolvecka är avklarad och vi har en härlig höst i sikte.

Eleverna har verkligen varit duktiga och jobbat på jättefint trots att vi haft det väldigt varmt inne i klassrummet. De har vuxit under sommaren och det märks att de nu är treor. Vi har repeterat rutiner och pratat mycket om trivselregler så att alla ska känna sig trygga i skolan. Eleverna har suttit i grupper och tillsammans kommit fram till klassens viktigaste ordningsregler. Vi har gjort samarbetsövningar och lekt roliga lekar tillsammans med 3A. Gissa hur många barn det får plats på en presenning som är ihop-vikt xxx antal gånger?!

I svenskan har vi skrivit både berättande texter och fakta texter. Vi har även repeterat ng-ljuds stavning samt tittat lite på alfabetisk ordning.

I matematiken har vi arbetat med att dela upp tal som till exempel 24=3x8, 24=4X6 eller 24=2x12. Vi tränar också på matematiska begrepp som term, summa, produkt etc.
vi har arbetat med enkla bråk.

I engelskan har vi sjungit och tränat på det engelska alfabetet. Vi har också börjat jobba i våra engelska textböcker.

I so pratar vi om Sverige och kartan.

I no har vi jobbat med spindlar. Vi läser, ser på film, diskuterar, ritar bilder och skriver faktatexter. Det har blivit väldigt fina arbeten, kul!

Något som är mindre kul är att vi har löss på skolan vilket inte är något ovanligt så här i terminsstart. Håll koll i barnens hår och behandla vid behov.
Helgen den 13 - 15 september är det avlusningshelg i kommunen, då försöker vi gemensamt att bekämpalössen

Vi saknar fortfarande några lappar med kontaktuppgifter. Bra om ni skickar med dem snarast tack.

Några barn saknar pennskrin i skolan så det vore toppen om ni kollar det med era barn. Det blir så mycket lättare att hålla ordning när man har koll på sina pennor.
Även skolväska är väldigt viktigt att ha varje dag, vi rekommenderar även en frukt eller liten smörgås att äta på förmiddagen.

Läxorna börjar vi skicka hem nästa fredag. Det blir en läsläxa, en skrivläxa och en matteläxa. Vi lämnar ut läxan på fredagar och de ska tillbaka till skolan senast på torsdagar.

Den 10/9 klockan 18.30 är ni välkomna till matsalen på föräldramöte tillsammans med 3A. Vår rektor Maria börjar med en kort information innan Lotta och jag tar över.

Terminens utvecklingssamtal kommer att vara den 16 och 18/10. Mer info kommer senare.

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
fredag 30 augusti 2019
Senast uppdaterad:
fredag 30 augusti 2019