Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 42!

Höstmys hos treorna!

Vilka härliga treor vi har på skolan, dagarna är fyllda med lek och skapande. Just nu skapas det många spindlar och häxor inför Halloween. Vi kommer ha en utställning i matsalen vecka 43.

Vårat veckoschema:

- måndagar: fritidsråd. Där får eleverna känna sin delaktighet i vår verksamhet. Den vilar på de demokratiska principerna att kunna påverka, ta ansvar och vara delaktig. Vi vill tillsammans utveckla en förmåga att förstå och leva sig in i andras villkor och värderingar. Vad har vi för normer och regler? Just nu pratar vi om Barnens rättigheter i enlighet med konventionen.

- tisdagar: skapande verksamhet. Vi skapar genom estetiska uttrycksformer, t ex lek, bild och dans. Vi använder olika material, redskap och teknik för att uttrycka oss.

- onsdagar: var fjärde onsdag går vi på utflykt i närområdet. Vi kommer tillbaka senast 15.30. Se över barnens extrakläder!

- torsdag: ca en gång i månaden har vi "vetenskapstorsdag". Vi gör små labb och experiment. Det stimulerar elevernas nyfikenhet, lärande och skapande. Deras resonemang och analys är helt fantastisk att lyssna på.

-fredagar: på fredagar går vi in i idrottssalen och har lekar, bollspel eller redskapsgymnastik. All rörelse vet vi påverkar hälsan på ett positivt sätt. En fredag i månaden har vi "mysfredag", då vi äter eget mellanmål och tittar på film eller dansar.

Höstiga hälsningar

// Jennifer, Victoria, Mia och Lotta

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
onsdag 16 oktober 2019
Senast uppdaterad:
onsdag 16 oktober 2019