Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 39

Vargar

Vargar

Lodjur

Lodjur

Idag hade vi en underbar dag på vår nya friidrottsarena då vi med hjälp av 6:e klassarna, hade en toppendag med höjdhopp, längdhopp, kulstötning, 60 meter löpning och kast med liten boll. Barnen kämpade på efter bästa förmåga och höll fanan högt.

Hej allihop!

Vi hade även en riktigt fin dag på Skansen i tisdags. Barnen de skötte sig utmärkt! Vi hade tur som fick se så många djur. Lodjursungar, en rörlig vargflock och när vi åt matsäcken så hade vi både höns och en stor vacker påfågelshanne inne bland borden.

I svenskan så har vi bland annat tränat på läsförståelse och rättstavning samt på att skriva berättande texter.

Just nu gör vår speciallärare Charlotte lite extra insatser i både svenska och matte för de elever som behöver. Vi har även startat läsgrupper där några elever i taget får träna högläsning för varandra.

På bilden har vi påbörjat att jobba med blyertsteckningar, skuggor och perspektiv.

I tekniken har vi fortsatt titta på de stora 5 hjulet, hävstången, kilen, det lutande planet och skruven samt diskuterat vad de har betytt för mänskligheten.

NO Vi har sysslat med grupparbete om svenska vilda djur. Där de får leta fakta både i böcker och digitalt för att sedan sammanställa i grupper och redovisa för varandra.

I matte har vi arbetat mycket med uppställning addition och det känns som att det börjar falla lite på plats. Nästa vecka repeterar vi klockan både analogt och digitalt. Vi rekommenderar att eleverna använder klockor.

Vi har pratat mycket om regler, och vilket språk vi använder om och till varandra.

Vi vill uppmärksamma alla på att Lucia för er föräldrar är flyttad till den 10/12.

Vi vill även uppmärksamma er på att det går löss på skolan just nu och vi ber alla familjer att kamma och kolla samt behandla vid behov.

Glada hälsningar Calle och Lotta

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
fredag 27 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 27 september 2019