Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 37

Hej! Vad trevligt att så många av er kunde komma på föräldramötet. Barnen tyckte det lät så spännande att även ni fick göra grupparbeten och de undrade nyfiket om ni fick komma fram när ni redovisade era tankar.

Vi jobbar på för fullt, arbetsmotivationen är på topp och vi har en god arbetsro i klasserna. Jättekul!

Just när vi avslutat vårt arbete i no om spindlar kom en riktigt stor, fin, orange korsspindel krypandes över skolgården på rasten. Barnen blev både förtjusta och skräckslagna! Vi kommer att fortsätta att skriva faktatexter om svenska vilda djur inför vår kommande utflykt till Skansen.

I matematiken tränar vi på på sambandet mellan multiplikation och division. Vi tränar även på uppställning i addition med växling. Då är det viktigt att hålla koll siffrans värde och position.

På bilden har vi prövat att skriva våra namn med ”coola” graffittibokstäver. Vi har arbetat med oljepastell och vattenfärg. Det blev härliga bildmappar i sprakande färger!

På tekniken har vi pratat om teknik i hemmet samt ”De mäktiga fem”. Kilen, hjulet, skruven, lutande planet och hävstången. Mycket intressant!

På svenskan fortsätter vi att träna på läsförståelse, högläsning och att skriva olika typer av texter. Vi har skrivit fakta om spindeldjur och om insekter.

Den 24/9 har vi planerat in en utflykt till Skansen där vi kommer att få en guidning om svenska vilda djur. Alla behöver ta med sig egen matsäck den dagen. Vi har även lovat barnen att de får ta med sig en glasspeng (max 30 kronor).

Den 23/9 är det skolfoto.

Trevlig helg!

Hälsningar Lotta

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
fredag 13 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 13 september 2019