Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 35

Hej! Vi har haft en bra och mycket varm skostart. Det är så roligt att vara igång igen med skolarbetet tillsammans med 3A.

Eleverna har verkligen varit duktiga och jobbat på jättefint trots att vi haft det väldigt varmt inne i klassrummet. De har vuxit under sommaren och det märks att de nu är stora treor. Vi har repeterat rutiner och pratat mycket om trivselregler så att alla ska känna sig trygga i skolan. Eleverna har suttit i grupper och tillsammans kommit fram till klassens viktigaste ordningsregler. Vi har gjort samarbetsövningar och lekt roliga lekar tillsammans med 3B. Gissa hur många barn det får plats på en liten presenning som är ihop vikt 5 gånger? Be barnen berätta!

I svenskan har vi skrivit både berättande texter och faktatexter. Vi har även repeterat ng-ljuds stavning samt tittat lite på alfabetisk ordning.

I matematiken har vi arbetat med att dela upp tal som till exempel att 24=3x8, 24=4X6 eller 24=2x12. Vi tränar också på att säga matematiska begrepp som term, summa, produkt etc. Vi har även arbetat med enkla bråk.

I engelskan har vi sjungit och tränat på det engelska alfabetet.

I so pratar vi om Sverige och kartan.

I no har vi jobbat med spindlar. Vi läser, ser på film, diskuterar, ritar bilder och skriver faktatexter. Det har blivit väldigt fina arbeten. Kul!

Något som är mindre kul är att vi redan har löss på skolan vilket inte är något ovanligt så här i terminsstarten. Håll koll i barnens hår och behandla vid behov. Helgen den 13-15 september är det avlusningshelg i kommunen då vi med gemensamma krafter försöker att bekämpa lössen.

Vi saknar fortfarande några lappar med kontaktuppgifter. Bra om ni skickar med dem snarast tack.

Några barn saknar pennskrin i skolan så det vore toppen om ni kollar det med era barn. Det blir så mycket lättare för dem att hålla ordning när de har koll på sina pennor.

Läxorna börjar vi skicka hem nästa fredag. Det blir en läsläxa, en skrivläxa och en matteläxa. Vi lämnar ut läxan på fredagar och den ska vara tillbaka till skolan senast på torsdagen därpå.

Den 10/9 klockan 18.30 är ni välkomna till matsalen på föräldramöte tillsammans med 3B. Vår rektor Maria börjar med en kort information innan Calle och jag tar över.

Vi rekommenderar att ni skickar med en frukt eller en liten smörgås till skolan varje dag. Det brukar behövas lite extra energi på förmiddagarna.

Terminens utvecklingssamtal kommer att vara den 16 och 18/10. Mer info kommer senare.

Som ni ser så är det full rulle och det känns att eleverna är kunskapstörstiga och glada att träffas igen efter sommarlovet.

Trevlig helg!

Hälsningar Lotta

 

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
fredag 30 augusti 2019
Senast uppdaterad:
fredag 30 augusti 2019