Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 42

Höstmys hos treorna.

!


Vilka härliga treor vi har på skolan, dagarna är fyllda med lek och skapande. Just nu skapas det många spindlar och häxor inför Halloween. Vi kommer ha en utställning i matsalen vecka 43.

Vårat veckoschema:

- måndagar: fritidsråd. Där får eleverna känna sin delaktighet i vår verksamhet. Den vilar på de demokratiska principerna att kunna påverka, ta ansvar och vara delaktig. Vi vill tillsammans utveckla en förmåga att förstå och leva sig in i andras villkor och värderingar. Vad har vi för normer och regler? Just nu pratar vi om Barnens rättigheter i enlighet med konventionen.

- tisdagar: skapande verksamhet. Vi skapar genom estetiska uttrycksformer, t ex lek, bild och dans. Vi använder olika material, redskap och teknik för att uttrycka oss.

- onsdagar: var fjärde onsdag går vi på utflykt i närområdet. Vi kommer tillbaka senast 15.30. Se över barnens extrakläder!

- torsdag: ca en gång i månaden har vi "vetenskapstorsdag". Vi gör små labb och experiment. Det stimulerar elevernas nyfikenhet, lärande och skapande. Deras resonemang och analys är helt fantastisk att lyssna på.

-fredagar: på fredagar går vi in i idrottssalen och har lekar, bollspel eller redskapsgymnastik. All rörelse vet vi påverkar hälsan på ett positivt sätt. En fredag i månaden har vi "mysfredag", då vi äter eget mellanmål och tittar på film eller dansar.

Höstiga hälsningar

// Jennifer, Victoria, Mia och LottaRedaktör:
Maria SjöströmPublicerad:

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
onsdag 16 oktober 2019
Senast uppdaterad:
onsdag 16 oktober 2019