Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 40

Hej!

Äppeltemat

Nu har vi gjort den sista arbetsuppgiften kopplad till vårt äppeltema. Eleverna har undersökt fyra olika sorters äpplen. De har dokumenterat lukt, känsel, utseende, smak (det var roligast!) och efter detta gett betyg till varje sort. Klassens populäraste äpple blev Granny smith.

I läxa till i torsdags hade ju barnen att träna på äpplets livscykel och äpplets delar. Detta fick de chansen att visa och oj så imponerade jag blev! Otroligt vad de kan mycket! Kul!


Matematik

I matematiken har vi under de senaste veckorna jobbat med att befästa tiotalens och entalens värde i talområdet upp till 100. De flesta börjar nu få koll på hur man ska tänka för att lösa uppgifter som 43+30. Lite klurigare blir det när uppgiften är 54+____= 74. Nästa vecka kommer vi arbeta med samma typ av uppgifter fast subtraktion.


Asfaltering av skolgården

Som ni säkert redan har sett så har nu arbetet med den övre skolgårdens utemiljö påbörjats. Eftersom marken ska asfalteras om så är stängsel uppsatta. Någon gång under arbetet så antar jag att de kommer behöva stänga av så att vi inte kan gå in i våra egna ingångar, då får vi helt enkelt ta det när det kommer och gå in från nedre skolgården. Det blir lite bökigt nu men vi får se fram emot en fin gård!


Utvecklingssamtal

Kommande vecka är det äntligen dags för elevernas utvecklingssamtal. Barnen har under veckan jobbat intensivt med att förbereda sig inför dessa. De har också övat tillsammans två och två. De är verkligen väldigt duktiga och medvetna om sin kunskapsutveckling. Jag tror att ni kommer möta lite pirriga men också väldigt förväntansfulla elever på måndag och onsdag. En del kanske tycker det är lite pirrigare än andra och då är det toppen om ni föräldrar stöttar och ställer frågor.


Löss…

Tyvärr så vill inte lössen riktigt släppa taget. Titta igenom ditt barns hår i helgen igen!


Hoppas ni får en riktigt trevlig helg!

Hälsningar

Gunilla


Läxor och kom ihåg vecka 41

Måndag Utvecklingssamtal, idrott

Onsdag Utvecklingssamtal

Torsdag Läsläxa kapitel 6 “Maj-Björns första resebrev” sid 34-39, matematikläxa, Idrott

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
fredag 4 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 4 oktober 2019