Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 37

Hejsan!

Tack alla föräldrar för ett trevligt föräldramöte. Vi skickar med protokoll här som bifogad länk. Klicka här.PDF

Utvecklingssamtal

Som vi nämnde på föräldramötet finns det nu tider som ni själva kan gå in och boka för elevledda samtal vecka 41. Klicka fram till vecka 41 så kommer ni till tiderna, se nedan.

2B:

http://bokautvecklingssamtal.se/index.php/boka/d/rt1H6tIFnNXOlXY1YgiHlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Svenska

I svenska har vi nosat på synonymer. Det var ett helt nytt begrepp för de allra flesta och det var faktiskt lite klurigare än man kunde tro. Någon föreslog att linjal och måttband var synonymer. Där fick vi en bra diskussion om varför de inte var det. Vi har också fortsatt med att skriva till de bilder som vi började med förra veckan.

Matematik

I matematiken har vi arbetat med äppelmatte. Vi har jobbat med begreppet omkrets och tagit reda på våra äpplens omkrets och vi har också vägt dem. Vi gissade först och undersökte sen. Det var härligt att se eleverna samarbeta!

Teknik

I teknik har vi arbetat klart med “saxen” som vi började med förra veckan. Vi har pratat om hur en sax fungerar, är konstruerad och vilka olika användningsområden saxen har och tittat på dess utveckling. Därefter skapade vi härliga collage i form av en sax med många många småsaxar (se bilden ovan).

Extrakläder

Toppen att barnen har med sig extrakläder nu när det är regn och ruskväder. Våra torkskåp jobbar på för fullt, men det är bra att kunna ha ombyte om det inte hinner torka.


Stort tack till er som hade möjlighet att ge oss äpplen - de har verkligen kommit till användning!

Trevlig helg!

Hälsningar

Gunilla


Läxor och kom ihåg vecka 38


Måndag: idrott

Torsdag: idrott, läsläxa kapitel 3 “Ett överraskande besök”,

matematikläxa

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
fredag 13 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 13 september 2019