Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 36

Hejsan!

Nu känns det att vi har kommit igång “på riktigt”! I klassrummet är det redan full aktivitet och vi är igång i de allra flesta ämnena.


Svenska

Den här veckan har vi jobbat mycket med sammansatta ord och vad det är för något. Vi har delat upp dem och satt ihop nya. Så klart har vi också pratat om hur viktigt det är att man inte gör mellanrum mellan orden när de är sammansatta. Barnen skrattade gott åt skillnaden mellan skumtomte och skum tomte. Vi pratade också om att det ibland faller bort bokstäver när man skapar sammansatta ord, som i glass och strut, och studsa och boll.

Utifrån bilder som man kan sätta ihop till en historia har vi skrivit berättelser på våra ipads. Det var en rolig och uppskattad uppgift! Vi hann inte klart så det arbetet får fortsätta nästa vecka.


Matematik

Vi jobbar just nu mycket med att befästa talsorterna, hundratal, tiotal och ental. Vad är siffrorna värda i talet 328? Vad betyder egentligen 3 hundratal? Det kan låta enkelt och självklart men många tycker att det här är riktigt klurigt och utmanande. Detta arbete kommer följa oss framöver parallellt med allt annat matematikarbete.


Äppeltema

Vårt äppeltema som vi inledde förra veckan har vi jobbat vidare med. Vi har lärt oss om äpplets livscykel - från kärna till kärna. Låt gärna ditt barn berätta för er där hemma. Vi har tittat på film och därefter svarat på frågor. Den stora utmaningen här var att svara med hela meningar.

Är det möjligtvis så att någon av er har mer äpplen än ni gör av med därhemma? I så fall skulle vi vara jättetacksamma om ni ville skicka med några till skolan. Vår tanke är att vi ska måla av äpplen, uppskatta och beräkna omkretsen och mycket annat, så de kommer bli väl använda!

Evelina

Vi är glada att meddela att Evelina nu är tillbaka från sin mammaledighet. I samband med detta har nu Victor gått på pappaledighet. Välkommen tillbaka till tvåorna Evelina!


Föräldramöte

Välkomna till föräldramöte tisdagen den 10 september klockan 18.00. Vi ses i hemkunskapssalen. Gå in i genom matsalsentrén så ser ni salen.

Trevlig helg!

Hälsningar

Gunilla

 

Kom ihåg till vecka 37

Måndag: Idrott

Tisdag: Föräldramöte 18.00 i hemkunskapssalen

Torsdag: Idrott, läsläxa kapitel 2 “Ödehuset” och matteläxa

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
fredag 6 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 6 september 2019