Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 35

Hejsan!

Äntligen igång!

Vi har haft en härlig första vecka i skolan och för att väcka knopp och kropp efter ett långt sommarlov, har vi börjat med att repetera i både matematik och svenska. I matematiken har det bland annat handlat om tecknen större än och mindre än. Detta tycker många är lite lurigt, särskilt hur man ska ”läsa ut” talen. Kanske några kommer behöva lite stöd med läxan som till stor del handlar om just detta. I engelska har vi arbetat med “About me” och “I like” som vi även fortsätter med nästa vecka.

Vi har även haft flera samarbetsövningar både ute och inne, roligt och uppskattat!

Slöjd

Slöjd har eleverna haft för första gången och det var mycket information första tillfället, så nästa gång blir det mer ”på riktigt”. Barnen behöver ha med sig inneskor till träslöjden nästa vecka, tofflor, gympaskor eller liknande. Detta på grund av allt vasst som kan ligga på golvet förstås.

Löss

Vi har fått information av skolsköterskan att det ofta blir lusinvasion när skolorna börjar och så även hos oss. Tänk på att noga kamma ert barn för att ha koll och maila direkt till mig om ni upptäcker något så vi kan stoppa spridningen snabbt. Helgen 13 till 15 september är det en nationell avlusningshelg. Syftet med avlusningsdagarna är så klart för att minska risken för spridning.

Diamantjakten

Vi har en ny spännande läsebok, Diamantjakten, som kommer hem imorgon och ska tillbaka torsdagen efter. Läsläxan läses som tidigare, minst tre gånger under veckan. Barnen ska läsa högt för en vuxen och i skolan arbetar vi vidare med veckans kapitel så därför är det viktigt att barnen har läst och förstått handlingen. Vi läser kapitlet högt i skolan och pratar om svåra begrepp så barnen har hört texten innan den kommer hem. För att bli en duktig läsare som läser med bra flyt och god läsförståelse krävs många timmars träning och det räcker inte bara att träna i skolan. Jag vill att alla ska sätta papper eller plast på boken så att den håller lite bättre. Tack!

Föräldramöte

Tisdagen den 10 september klockan 18.00 är det föräldramöte för år 2. Mer information kommer nästa vecka.

Skolfoto

Onsdag den 25 september har vi skolfoto.

Trevlig helg!

Hälsningar

Gunilla

 

Läxor och kom ihåg vecka 36

Måndag: idrott

Tisdag: slöjd, träslöjdseleverna ska ta med något att ha på fötterna

Torsdag: idrott, matematikläxa, läsläxa kapitel 1 ”Resande nallar”

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
fredag 30 augusti 2019
Senast uppdaterad:
fredag 30 augusti 2019