Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 42

Hembrev

Måndag: I idrottssalen hoppade vi över våra lekgrupper och lät de eleverna som ville vara i idtorrssalen vara där och leka en bollek som heter killerboll.

Tisdag: På grund av personalbrist i tisdags så passade vi på att ha ett mysmellis i klassrummet med varm choklad (mjölk med kakao) och vi tittade på Ture Sventon på SVT play. Det var väldigt uppskattat och mysigt att ligga på mattan med massor av kuddar och höra hur regnet smattrar på fönsterbrädan.

Onsdag: NINAFEST! Vi passade på att ha en Nina fest där eleverna fick möjlighet att ha Nina hår, utklädnad eller glitterkläder. Vi hade ansiktsmålning, sprayade hår med glitter och hade en god pannkakstårta. Sedan gick alla in till idrottssalen och hade några lekar så som dansstop, quiz och just dance.

Torsdag: Superskaparna där vi jobbar med tapetklister. De får blåsa upp ballonger och doppa tråd i klister och limma fast på ballongen. Sedan lägger vi dem på tork och nästa vecka får dem smälla ballongerna och se vad som händer med snöret som har stelnat.

Fredag: Minecraft för två grupper, en grupp innan mellis och en grupp efter mellis.

Vi i 2:orna har fått kritik mot våra hallar, att städerskan inte kan städa golvet för att det ligger skor, kläder, leksaker och dylikt. Vi har denna vecka gått igenom hallarna och har sett att många elever har många skor här i skolan. Vi önskar att eleverna har ett par gummistövlar och ett par skor som passar årstiden, inte flera par skor. De ska ställa gummistövlarna på skohyllan vid torkskåpen och det andra skoparet ställer man på sin plats. Inneskor får de självklart också ha, de får plats på deras platser. Så kolla gärna när ni kommer och hämtar era barn om du känner igen skor som ni kan ta hem för att få plats med alla andras skor.

Nästa vecka (43) arbetar vi med barnkonventionen då det är FN-dagen den 24:e. Vi på fritids kommer att jobba med paragraf 31 "Barn har rätt till lek, vila och fritid" med en lekvecka. Alla årskurser ansvarar för en lek och så låter vi alla elever leka med de dem vill under fritidstiden. Lekarna kommer att starta redan från 13.30!

// Fritidspersonalen

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
torsdag 17 oktober 2019
Senast uppdaterad:
torsdag 17 oktober 2019