Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 42

Hej!

Simning

Som ni vet så har vi ju varit iväg och simmat den här veckan och det är ju alltid uppskattat! Alla fick till att börja med simma 10 meter i mellanbassängen. Simläraren (personal från simhallen) tittar då om det är något speciellt som någon behöver träna lite mer på. Det kan handla om att ett ben inte riktigt gör bentagen rätt eller att man inte sträcker ut armarna i armtagen. De elever som simläraren av någon anledning tycker ska få lite extra träning kommer att få mail av mig idag, fredag. Dessa kommer att få extra simträning några veckor framöver varje måndag och onsdag.


Respekt

I början av veckan jobbade vi med ordet respekt. Vad betyder det egentligen? Hur visar vi respekt för varandra i olika situationer? Hur vi visar respekt för varandra i klassrummet kan säkert skilja sig en hel del från hur vi visar respekt under en utflykt. Detta ledde till flera bra diskussioner.


NO - Näringskedjor

Oj så många nya och krångliga begrepp vi arbetat med under veckan! Barnen har lärt sig vad en näringskedja är (t.ex. en växt som äts av en hare som äts av en örn) och hur de är uppbyggda. Vi vet nu att en näringskedja alltid börjar med en växt som kan skapa sin näring själva. Begrepp vi lärt oss i samband med detta är producent (växten), konsument (den som äter växten) och toppkonsument (den som är sist i kedjan utan naturliga fiender). Lite klurigt var det allt men alla jobbade på som bara den och tyckte det var roligt.


Hallen

Vi behöver hjälpas åt att få lite bättre ordning i hallen! Vi har nu bestämt att låga skor lyfter man till sin plats och ställer på skohyllan och stövlarna ska ställas på hyllan där man kommer in. Det vore toppen om ni alla kunde göra en storstädning på era barns hyllor! Tack!


Hoppas ni får en toppenhelg!

Hälsningar Nina, Evelina och Marie

Läxor och kom ihåg vecka 43

Måndag - Idrott

Torsdag - Idrott, Läsläxa kapitel 8 “Ett nytt jobb” och matematikläxa

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
fredag 18 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 18 oktober 2019