Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 39

En härlig dag på nya IP

Hej!

Äppeltemat

I veckan jobbade vi med att hitta likheter och skillnader mellan olika äpplen. Jag trodde att det skulle vara en ganska knepig uppgift men där hade jag helt fel! De hittade otroligt många saker som vi sen skrev ner tillsammans. Nästa vecka är det dags för smaktest!

Svenska

På våra svensklektioner har vi jobbat med olika typer av frågor. Vi har pratat om frågor på ytan och frågor under ytan. Med detta menas frågor som man hittar direkt i texten eller frågor som man måste dra egna slutsatser för att kunna besvara frågan. Detta är så klart betydligt klurigare än där svaret finns att läsa direkt i texten.

Veckans läxa

Veckans läxa skiljer sig lite grann mot den vanliga matematikläxan. Vi har ju som ni vet jobbat intensivt med vårt äppeltema under de senaste veckorna. Vi närmar oss nu slutet av detta temaarbete och på torsdag är det dags för en bedömningsuppgift. Man ska kunna berätta om äpplets livscykel utifrån de ord och begrepp som står på läxpappret (de står i ordning). Man ska också kunna namnen på äpplets olika delar. Detta är saker som vi har jobbat mycket med i skolan!

Friidrottsdag

Vilken otrolig tur vi hade med vädret på dagens friidrottsdag! I strålande sol gav vi oss iväg till nya IP uppe vid sporthallen. Väl där fick barnen stöta kula, springa 60 meter, hoppa höjdhopp, kasta med liten boll och hoppa längdhopp. Allt flöt på på bästa sätt och jag gissar att ni får hem ganska trötta barn idag.

Läxor och kom ihåg vecka 40
Måndag: Idrott
Torsdag: Läsläxa kapitel 5 “Astas dagbok” sid 30-33, samt träna på Äpplets livscykel och äpplets delar, Idrott

Ha en härlig helg
Hälsningar Nina, Evelina och Marie /genom Tina

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
fredag 27 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 27 september 2019