Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 38

En av stationerna.

Hej!


Jag har haft krångel att kunna lägga upp på hemsidan, men har äntligen fått till det så därför kommer hembrevet lite senare än vanligt. Jag har även varit sjuk i veckan och verkar bli hemma även nästa vecka. Men Evelina och Marie, tillsammans med Gunilla, har hållt ställningarna. Jag saknar barnen så!

Stationer

Idag fredag, har vi jobbat med stationsarbete nästan hela dagen. Detta är något som eleverna uppskattar riktigt mycket, så det kändes som en lämplig aktivitet just idag när vi firar att vi har gått 200 dagar i skolan sen vi började ettan!

Matematik

Den här veckan har vi verkligen utmanats i matematiken. Vi har jobbat med bråk och bråktal. Vi har tränat på hur man ska “uttala” bråken, hur man ska skriva dem och inte minst hur man delar upp olika geometriska objekt i tredjedelar, fjärdedelar och så vidare. Kanske att en del kommer behöva lite stöd med läxan.

Engelska

-What’s your favourite fruit?
-My favourite fruit is…
Detta är två fraser som vi tränat hårt på under veckan. På engelskalektionen lekte vi två olika lekar som barnen verkligen uppskattade. Kul!

Fotografering

Nu på onsdag den 25 september är det dags för fotografering. Vi har tid redan 8.30 så vill man ha några speciella kläder på sig så är det lika bra att ha på sig dessa redan från morgonen.

Friluftsdag

Kommande fredag, den 27 september, är det dags för friluftsdag. Vi håller såklart tummarna för härligt väder, men se till att barnen får med sig varma sköna kläder. Det brukar kunna kännas riktigt kyligt efter några timmar. Man ska ha med sig en djup tallrik, bestick, frukt och vattenflaska. Mat (pastasallad) från skolan kommer att serveras där. Vill man ha med sig en egen smörgås att äta till så kan man så klart ta med det också. Vi kommer att vara på den nya friidrottsarenan uppe vid sporthallen. Spännande!

Utvecklingssamtal

Toppen att de allra flesta redan har skrivit upp sig på en utvecklingssamtalstid! Jag skulle vara väldigt tacksam om ni som ännu inte gjort det, gör det så snart som möjligt! Klicka fram till vecka 41 så kommer ni till tiderna, se länken nedan.
http://bokautvecklingssamtal.se/index.php/boka/d/Bid3X4rGHir5gbFQuuwLlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ha en riktigt trevlig helg!
Hälsningar
Tina, Evelina och Marie


Läxor och kom ihåg vecka 39
Måndag Idrott
Onsdag Fotografering
Torsdag Läsläxa kapitel 4 “Ett hemskt besked” och matematikläxa.
OBS! Idrotten är inställd denna dag.
Fredag Friidrottsdag - ta med varma sköna kläder, bra skor, tallrik,
bestick och vattenflaska

 

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
lördag 21 september 2019
Senast uppdaterad:
söndag 22 september 2019