Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev och läxor vecka 38

Hej!

Nu känner man att vi är en bit in i september, luften är klar och det har blivit svalare temperaturer, ena dagen skiner solen från en klarblå himmel och nästa dag är det stormvindar och ösregn. I skolan fortsätter vi att öva på månaderna, årstider, veckodagar och att skriva dagens datum.


Matematik

I matematiken har vi arbetat med att känna igen antal, räkneord och siffrorna 0, 1, 2 och 3. Vi har också tränat begreppen, fler, färre, lika många, större än >, mindre än <, likhetstecknet = användning och betydelse. Eleverna har även byggt och avbildat taltrappor. Vi har tränat på att namnge och beskriva triangel, kvadrat, rektangel och cirkel och av dessa geometriska objekt har de skapat en “geogubbe”. Kom gärna in i klassrummet och titta! Veckans läxa handlar om att hitta geometriska former hemma och avbilda dem.


Svenska

Eleverna har arbetat med bokstäverna Ss, Aa, Ii och Ll. Som vi berättade på föräldramötet så har vi introducerat ipaden. Eleverna har övat på att öppna och namnge ett dokument. De har parvis skrivit ordlistor där den bokstaven som vi arbetar med ska finnas med. Därefter har de skrivit ut sina ord och slutligen läst, strukit under aktuell bokstav samt ritat bilder till några av orden. Allt samlas i ABC-boken.


Läsläxa

På tisdag lämnas läsläxan ut som vi pratade om på föräldramötet. Använd gärna lässtrategierna och de goda råden ni fick i häftet. Läsläxan ska läsas flera gånger för att känna igen ordbilder och därmed få läsflyt. Kom ihåg att uppmuntra och ge mycket beröm! Fyll i medföljande protokoll.

Jag önskar er mysiga lässtunder!

Engelska

På engelsklektionerna sjunger vi så taket lyfter. Just nu är det sånger med räkneord och veckodagarna. Vi har även repeterat färgerna och hälsningsfraserna.


So-trafik

Vilka fina bilder och bra presentationer eleverna gjorde över sin väg till skolan. Igår hade vi en fantastiskt bra lektion, då eleverna redogjorde för vad de tycker är otryggt eller farligt på sin väg till skolan. Vi har även pratat om vad trafik är, trafikregler, säker cykel och reflexer. Vi kommer att skicka in alla bilder till Trafikkalendern och nu avslutar vi vårt arbete om trafik. Nästa arbete blir i No och då kommer vi att arbeta med svampar.


Schemaändring

Vecka 39 har eleverna idrott på tisdag precis som vanligt. Däremot är det idrott på torsdag istället för fredag.

Skolfotografering

Skolfotografering måndagen 23 september.


Vi har haft en fin vecka tillsammans och eleverna är positiva och arbetar flitigt.


Jag önskar er en trevlig helg!

Annette


Kom ihåg!

måndag: skolfotografering

tisdag: idrottskläder, läsläxan kommer hem, läs en stund helst varje dag

onsdag: läxan

torsdag: idrottskläderRedaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
torsdag 19 september 2019
Senast uppdaterad:
torsdag 19 september 2019