Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 35

Nu kommer terminens första hembrev!

Hej!


Vilken lycka att vi i ettan fick blåsa in det nya läsåret på Österskärsskolan med såpbubblor. Ni har väl sett den fina artikeln i senaste Kanalen om vår skola!

Första skoldagen blev en härlig uppstart med tipspromenad och olika aktiviteter som de gruppvis fick lösa. Stort tack till våra sexor på skolan som hjälpte till så fint.

Första veckan har varit trivsam. Vi har pratat om våra trivselregler och vilka förväntningar vi har inför ettan. Vi har gått skolans gränser och pratat om rutiner och vårt förhållningssätt till varandra.

Varje dag går vi igenom schemat och räknar antalet dagar som vi har gått i skolan. Vi tränar då på ental, tiotal och hundratal. Vi pratar om talet är jämnt eller udda.

Vi övar på veckodagar, månader och att skriva dagens datum.

Alla har nu redovisat sina sommarminnen och det gick fint. Dessa sitter uppe i klassrummet så kom gärna in och titta.

Vi arbetar med bokstaven S, be gärna ditt barn att återberätta vad vi har gjort. I läxa har eleverna i uppgift att hitta S i en text som vi har skapat tillsammans. De ska dessutom ringa in ordet sa. Läxan får de med sig hem på fredag i en grå skrivbok och så som de har längtat. Läxan ska vara tillbaka till onsdagen den 4 september.

Vi har skapat en gemensam födelsedagskrans och alla har bidragit med en fint ritad blomma.

Alla har fått ett Pirathäfte med olika övningar i taluppfattning och även i att träna finmotorik.

Vi har också hunnit med att ha engelska och då tränade vi på hälsningsfraser, färger och sett ett avsnitt i serien Kids English Zone.

Dessutom har eleverna träffat vår musiklärare Ulrika och sjungit sånger. De har även haft idrott ute med vår idrottslärare Lotta.

Våra inskolningssamtal är nästan klara och det har varit trevliga möten med er föräldrar.

Här hittar ni välkomstbrevet.PDF


Kom ihåg vecka 36


Fyll i och ta med de papper som ska tillbaka till skolan senast måndagen den 2 september.

Tisdag: Idrottskläder

Onsdag: Läxboken

Fredag: Idrottskläder

Nu önskar jag er en trevlig helg!

Åsa

Här kommer viktig information från vår skolsköterska.

Nu när alla elever går i åk 1 så kommer de enligt nationellt hälsoprogram att träffa skolsköterskan för hälsokontroll, hälsosamtal samt vaccination.

Detta är en fortsättning på BVCs hälsokontroller där vi mäter längd, vikt, kontrollerar synen samt utför hörseltest. Jag kommer löpande under hösten kalla eleverna till detta ifrån klassrummet i samförstånd med mentor. När detta är gjort så kommer ni vårdnadshavare (VH) att få en kallelse till skolsköterskan för hälsosamtal ihop med eleven/barnet. Då går vi igenom tidigare genomförd hälsokontroll som eleven gjort och samtalar kring hälsoenkäten som ni alla skall ha fyllt i och lämnat till mentor strax efter terminsstart. (Vissa har lämnat den tidigare i Förskoleklass och kan då bortse från nya enkäten som är likadan). Detta möte kommer att ta cirka 20 minuter beroende på vad vi behöver prata om .

Vaccination av MPR nummer 2 (enligt nationellt vårdprogram) kommer att ske i åk 1 på de elever där VH har godkänt detta med att skriva på” Godkännande för vaccination” som eleven fått hem i sin väska. När detta kommer att ske återkommer jag med via mentor.

Jag skulle vara mycket tacksam att skyndsamt få tillbaka dessa intyg (vaccination samt hälsouppgift) påskrivna (vaccinationsintyget behöver bägge vårdnadshavare skriva under) så planeringen för hösten kan komma igång. Ser fram emot att få träffa er och era barn.

Med vänlig hälsning

Maria Lundberg

Leg. Specialistsjuksköterska Österskärsskolan

Tunavägen 8

184 51 Österskär

Tele: 08-54081858

maria.lundberg@osteraker.s

Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
torsdag 29 augusti 2019
Senast uppdaterad:
fredag 30 augusti 2019