Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev och läxor vecka 40

Hej!


Tänk att vi redan är inne i oktober månad och att vi har gått 31 dagar tillsammans i ettan. Veckorna rusar snabbt fram och vi har trivsamma dagar tillsammans i klassen. Här kommer information om vad vi har arbetat med i de olika ämnena.


Matematik

Eleverna har tränat på siffrorna 4 och 5. Vi har övat på att skriva dessa rätt och pratat om 4-kompisar och 5-kompisar. Vi har introducerat och arbetat med räknesätten addition och subtraktion. Vi har arbetat med enkla räknehändelser inom talområdet 0-5. Vi repeterar även geometriska former och mönster som ni kunde se på nomp-läxan. Härligt att se att så många av våra elever har utmanat sig själva på nomp. Det är fritt fram att göra hur många uppgifter som helst på nomp, men det är inte okej att låta syskon gå in och öva.

Hjälp gärna till med att öva hemma på veckodagarna och månaderna då det är klurigt att komma ihåg dessa. Veckans läxa är att träna på veckodagarna, årstiderna och månaderna i läxboken och på nomp. Observera att uppgifterna på nomp går att få upplästa om man trycker på en högtalare.


Svenska


Eleverna har arbetat med bokstäverna o och r. De har skrivit en text på ipads med upprepade meningar: Jag tycker om och Jag tycker inte om. De har sedan ritat en bild till denna text som de har läst upp.

De finns i klassrummet så kom gärna in och titta. Vi fortsätter även att rimma och att träna på alfabetet.


Läsläxan


Vilken härlig läsglädje eleverna hade i måndags då de fick läsa upp sin bok för mig. Nu har en ny bok kommit hem och hoppas att ni får mysiga stunder tillsammans. Boken ska vara tillbaka på måndag med ifyllt protokoll.


No- höst

Vi har pratat, läst och sett film om våra årstider och om vad som händer på hösten. Utifrån våra ord om hösten har vi skrivit en gemensam faktatext. Vi har arbetat med svampfakta. Vi har tränat på svampens delar: hatt, ring, strumpa och fot. Vi har gått igenom vilka olika slags svampar som finns såsom hattsvampar, fingersvampar och buksvampar. Dessutom har de som en skapande uppgift gjort fina höstträd med pastellkritor och vattenfärg. All fakta samlar vi i vår SO och NO-bok.


Engelska


I engelskan har eleverna fått rita frukter och vi tränar på vad dessa heter på olika sätt.


Övrigt


Om ditt barn är frånvarande från skolan så behöver ni se till att hämta arbetsuppgifter som de har missat eller läxor.


Viktigt att komma i tid till skolan som börjar klockan 08.00 i klassrummet. Därför behöver eleverna vara på skolan före kl.08.00.


Egenvård

Maria Lundberg, vår skolsköterska, hälsar att det är viktigt att alla vårdnadshavare som har barn med allergier meddelar mentor och fritids om dessa och ser till att barnet har medicin med sig. Det är också viktigt att byta ut gammal medicin samt att medicinen har rätt styrka. Det är föräldrarnas ansvar.


Potatisskola/skördevecka

I tisdags hade vi en gästkock i skolköket.

Hon heter Benita och kommer från Vätternpotatis. Det passar väldigt bra då köket drar igång en skördefest hela vecka 40. Köket kommer att laga mat med fokus på bl.a. potatis och rotfrukter. Under vecka 40 kommer det att finnas en potatis och grönsaks-utställning i montrarna i skolrestaurangen.

Jag önskar er en trevlig helg!

Åsa


Kom ihåg!

Måndag: Läsläxan och ifyllt protokoll

Tisdag: Idrottskläder

Onsdag: Läxa på nomp och i läxboken

Fredag: Idrottskläder


Redaktör:
Maria Sjöström

Publicerad:
torsdag 3 oktober 2019
Senast uppdaterad:
torsdag 3 oktober 2019