Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Måltider

De råd och riktlinjer som finns från Livsmedelsverket ligger till grund för vår planering av skolmaten i de kommunala skolorna. Matsedeln planeras utifrån tallriksmodellen som är en bra modell för att skapa balans mellan olika livsmedel.

Vecka 34

Fredag

Falafel serveras med fyra skånska gryn och tomatsås
Köttbullar serveras med kokt potatis, brunsås och lingon

Måndag

Kall quinnoasallad med gröna linser och färska grönsaker serveras med turkisk yoghurt
Tortellini med ricotta och spenat i krämig ostsås serveras med chiliketchup och morotsbuffé

Tisdag

Vegetariska burgare serveras med
Fiskburgare serveras med bröd, dressing, klyftpotatis och morotsbuffé

Onsdag

Tomatpaj serveras med svenska marinerade bönor
Varmkorv, hemlagat potatismos, gurkmajonnäs, senap, ketchup och morotsbuffé

Torsdag

Spaghetti Baljonese serveras med riven ost
Spaghetti Bolgonese serveras med riven ost

Lunchens näring beräknas och ger 25 till 33 procent av det dagliga energi och näringsinnehållet. En måltid innehåller alltid: potatis/ris/pasta, grönsaker/rotfrukter, kött/fisk/ägg/vegetariskt alternativ, bröd med matfett samt mjölk/vatten.

Maten i mobilen

Du som har en Iphone eller androidtelefon kan ladda ner appen ”Skolmaten” och se matsedeln i mobiltelefonen. Du kan också ta del av matsedeln under "Mer information".

Tillagning

Vi värnar om hälsan och miljön. Vår ambition är att ha en så hög grad av ekologisk och närproducerad mat som möjligt. Det är också viktigt att maten tillagas i ändamålsenliga kök och så nära själva serveringstillfället som möjligt.

Måltidsenheten, som planerar och lagar mat till våra kommunalt drivna skolor, har flera gånger vunnit priser både för maten och för matsalsmiljön.

Specialkost

Vi serverar specialkost till de elever som av medicinska skäl inte kan äta alla slags livsmedel. Läs mer om ansökan om specialkost.

Informera kökspersonalen om ditt barn med specialkost av någon anledning inte ska äta skollunch. Meddela köket senast klockan 08.00 eller lämna ett meddelande på kökets telefonsvarare innan dess. Kontakta kökspersonalen när barnet åter vill ha sin måltid.

Redaktör:
Elisabet Jensen

Sakkunnig:
Eva Nordenhem
Senast uppdaterad:
tisdag 27 juni 2017