Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckoinformation vecka 6.

Utvecklingssamtal, sinnen, snölek och gosedjursdag.

Hej alla hem!

Tack för alla trevliga och givande samtal, så roligt att se barnen delta i samtal om sin egen utveckling. Barnen var så stolta över att ha deltagit i sitt första utvecklingssamtal.

Denna vecka har vi talat om våra sinnen. Vi har använt våra sinnen genom att luktat, tittat, lyssnat, känt och smakat på olika sätt.

På svenskan har vi läst och talat om faktatexter. Tänk vad man kan lära sig av ett stycke text!

På matematiken har vi arbetat med talet fem på olika sätt och med olika material.

Barnen har njutit i fulla drag av all snö som kommit. De har lekt i de stora snöhögarna på skolgården trots väldigt variernade temperaturer.

Veckan avslutades med en efterlängtad och efterfrågad gosedjursdag. Vi har arbetat med ett arbetsblad angående våra gosedjur. Bland annat har vi mätt dem, jämfört vikt och ritat av dem. Vi har även använt Ipads och appen Skolstil2 där vi parvis skrivit om dem efter egen förmåga.

Vi ber er att anmäla närvaro/frånvaro på sportlovet i formuläret som tidigare aviserats senast på söndag.

Nästa vecka kommer vi att prata om yrken. Barnen har fått med sig en läxa hem (som skall tillbaka till skolan) där de ska intervjua en vuxen om deras yrke. Vad är yrket, vad gör man i yrket samt vad behöver man kunna för att utöva yrket. Vi kommer också få besök av en författare som kommer att berätta om sitt yrke.

Nästa vecka har vi gymnastik på onsdag, glöm inte ombyte och handduk.

Trevlig helg önskar Liselotte och Marina.

 

Redaktör:
Marina Söderström

Publicerad:
fredag 8 februari 2019
Senast uppdaterad:
fredag 8 februari 2019